Vesti
Sport
Durent "sipao" kao nikad, Bogdan i ekipa pobedili: 55 poena i rekord karijere nisu bili dovoljni!
03.04.2022. 20:00
Izvor: mondo.rs
Durent "sipao" kao nikad, Bogdan i ekipa pobedili: 55 poena i rekord karijere nisu bili dovoljni!
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije imao sjajno veče, ali je njegov tim uspeo da savlada Bruklin Netse.
Atlanta je pobedila i Bruklin Netse 122:115 i produžila niz na pet trijumfa u nizu. Ta serija traje iako je Kevin Durent u noći između subote i nedelje ubacio 55 poena, a Kajri Irving 31. Na kraju je ipak slavio tim Bogdana Bogdanovića, koji nije imao svoje šutersko veče (9 poena, 0/6 za tri).
Hoksi (41-37) su pokazali da opet ulaze u najbolju formu kad je najvažnije, dok je realnost Netsa (40-38) da će igrati u plej-inu, razigravanju za plasman u plej-of. Nije pomoglo Bruklinu ni to što je Durent sa 55 poena ubacio rekord karijere, jer je takođe fenomenalni lider Atlante Trej Jang ubacio 36, uključujući devet u poslednjem minutu.Ključ pobede ekipe Nejta Mekmilana je bio u ogromnoj prednosti u poenima sa klupe (46:12), a na taj odnos uticalo je i odsustvo pojedinih igrača Netsa, počev od rezervnog plejmejkera Gorana Dragića, startnog šutera Seta Karija, krila Brusa Brauna...
U takvoj situaciji, Netsima nije vredelo ni to što je Durent oborio svoj rekord i u broju ubačenih trojki (osam). On i Irving ipak nisu mogli sami protiv odličnih Hoksa, koji su pobedili u deset od prethodnih 13 utakmica i sve "miriše" da bi opet mogli da budu pravi u plej-ofu, gde su prošlog leta stigli do finala Istočne konferencije.
Rezultati mečeva između subote i nedelje:
Atlanta - Bruklin 122:115
Čikago - Majami 109:127
Golden Stejt - Juta 111:107