Vesti
Sport
Stanković: Voleo bih da se to desi
06.04.2022. 02:00
Izvor: B92
Stanković: Voleo bih da se to desi
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred susret četvrtfinala Kupa Srbije protiv TSC-a.
Duel je na programu u sredu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".
"TSC želi da igra fudbal, a trener Lazetić forsira svoj stil gde god da radi. Svaka njegova ekipa ima identitet i tako će biti i sutra. Jedna utakmica se igra, 'nokaut' faza i svašta može da bude. Ne želimo kiks, već da dođemo do zacrtanog cilja u svakom takmičenju. Posle današnjeg treninga ćemo još dodatno utvrditi neke detalje oko toga da li ćemo na teren izaći sa dva špica ili ne, ali sutra nas očekuje novo finale. Što se zdravstvenog biltena tiče, Borjan i Ivanić su dobro, obojica su odmarali, a jedini na koga ne mogu da računam je Pićini. On je počeo da trenira sa nama i očekujem ga brzo u pogonu", počeo je Stanković.
Nema posebnog fokusa na pojedince iz TSC-a, već se Crvena zvezda usmerava isključivo na sopstvenu igru.
"Gledaćemo da se mi nametnemo, nećemo razmišljati o pojedincima iz TSC-a. Želimo da sve zavisi od nas, kao što to prikazujemo u poslednjih nekoliko utakmica gde se trudimo da nametnemo ritam ofanzivom i pritiskom na protivnika, te da svaku grešku rivala iskorisitmo."
Katai je blistao u Nišu i zabeležio het-trik, ali Stanković smatra da je to timski uspeh, premda hvali svoju "desetku".
"Ne treba trošiti reči na Kataija. Činjenica je da ekipa radi sjajan posao i da uvek 'iskoči' pojedinac. U Nišu je to bio Katai, čije kvalitete svi dobro znamo. Nekada gledamo da ga oslobodimo većeg defanzivnog posla, to funkcioniše za sada i želim mu da nastavi ovako."
Ističe Stanković da bi voleo da Crvena zvezda ove sezone odbrani "duplu krunu".
"Voleo bih da se to desi. Imamo svaku priliku za to, s obzirom na to da smo vratili Zvezdu tamo gde pripada. Sutra imamo šansu da uđemo u polufinale i napravimo još jedan korak bliže trofeju. Uradićemo sve da odigramo maksimalan broj utakmica ove sezone."
Prokomentarisao je Stanković i grupu u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.
"Nisam se čuo sa Samjuel Etom, ali hoćemo sigurno. Veoma jaka grupa, ne i nemoguća, pogotovo jer smo i mi kao reprezentacija nezgodan protivnik. Krivo mi je što se ponovila ista grupa sa prethodnog Svetskog prvenstva, ali šta da se radi. Srbija ima kvalitetnu ekipu, igraju veoma dobar fudbal i sa takvom energijom i pristupom ubeđen sam da može da se napravi iskorak na koji se dugo čeka. Naravno, mislim na prolazak u 'nokaut' fazu, a tamo je onda sve moguće. Od srca im želim sve najbolje", zaključio je Stanković.