Vesti
Sport
Partizan rutinski do polufinala Kupa, Loznica se nije obrukala
07.04.2022. 02:00
Izvor: Sportske.net
Partizan rutinski do polufinala Kupa, Loznica se nije obrukala
Rikardo i Marković srušili drugoligaša.
Fudbaleri Partizana rutinski su se plasirali u polufinale Kupa Srbije pošto su pre malobrojnom pozicijom u Humskoj opravdali ulogu favorita i pobedili drugoligaša Loznicu 2:0, golovima Rikarda Gomeša i Lazara Markovića u finišu prvog poluvremena.
Partizan je krenuo nešto sporije, ali je već u četvrtom minutu imao solidan napad, ali Nemanja Jović je imao slab prijem na asistenciju Bibrasa Natha.
Crno-beli su uglavnom držali loptu u svom posedu, ali je Loznica značajno otupila oštricu napada izabranika Aleksandra Stanojevića.
Rikardo je prvi pokušaj imao tek u 17. minutu, ali je isti bio izblokiran.
U 23. minutu Rikardo je srušen u kaznenom prostoru Loznice, ali je glavni sudija umesto na penal pokazao na korner i to je svakako prva veća sporna situacija na utakmici.
To je razbesnelo trenera crno-belih, koji je doslovno besneo na klupi Partizana, a njegovi pomoćnici su se jedva uspevali da ga obuzdaju.
U 33. minutu crno-beli su stigli do prednosti golom Rikarda, koji je odlično skočio i rutinski zatresao mrežu gostiju, a lepu priliku do kraja poluvremena propustio je Natho, čiji udarac je golman Loznice poslao u korner.
Crno-beli su ipak u prvom minutu nadoknade vremena duplirali prednost golom Lazara Markovića, koji je na ivici ofsajda sam ostao ispred gola Loznice i lagano pogodio.
Stanojević je u nastavku meča šansu pružio Marku Milovanović, a prvu solidnu priliku za crno-bele u drugom poluvremenu imao je Marko Živković, ali je lopta zamalo završila pored gola nakon pokušaja iz nezgodne pozicije.
U 56. minutu fudbaler Loznice je pao u šesnaestercu Partizana, ali bilo je više nego očigledno da penala neće biti.
Na početku 63. minutu Natho je uposlio Jovića, ali je mladi reprezentativac Srbije ostao kratak i već kod prijema propustio lepu šansu.
U 65. minutu viđena je bizarna situacija kada je malo falilo da defanzivac Loznice postigne autogol i tako praktično reši i najmanju dilemu oko pobednika meča.
Lutovac je u 73. minutu imao priliku da zapečati sudbinu Loznice, ali je iz teške pozicije pogodio stativu.
Do kraja meča isti fudbaler je imao još jednu izglednu priliku, ali ponovo nije bio dovoljno precizan da prednost Partizana načini još ubedljivijom, a u poslednjem minutu meča oprobao se i Natho, međutim lopta je otišla pored gola.
Ubrzo je usledio i kraj, pa se Partizan pridružio Novom Pazaru u polufinalu Kupa, dok će preostala dva mesta činiti pobednici duela između Zvezde i TSC-a i Rada i Vojvodine.