Vesti
Sport
Jokić prvi u istoriji NBA!
08.04.2022. 20:00
Izvor: B92
Jokić prvi u istoriji NBA!
Iznavredni Nikola Jokić dabl-dabl učinkom vodio je Denver do ubedljive pobede nad Memfisom sa 122:109 kojom su Nagetsi obezbedili plasman u plej-of NBA lige.
Iako je već na početku meča dobio udarac laktom u lice, zbog čega je krvario i nastavio duel sa crvenom trakom na glavi, Jokić je za 35 minuta na terenu postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija, uz četiri ukradene lopte i jednu blokadu.
Ovim učinkom srpski košarkaša ušao je u istoriju NBA lige, jer je postao prvi igrač koji je u regularnom delu sezone imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija. "To je nešto što ću pamtiti čitavog života. Volim vas, navijači Nagetsa", rekao je Jokić o rekordu.Jokić je tako učvrstio svoju poziciju kao favorit za priznanje MVP-ja sezone: "Iskreno, veliki broj igrača igra na visokom nivou. Pokušavam da budem skroman, da ostanem na zemlji. Ne razmišljam o tome. Da li sam jedan od najboljih? Ne znam. Samo pokušavam da pobedim".
Pored Jokića, kod Denvera se istakao još Eron Gordon sa 22 poena, šest više od Vila Bartona i Bizija Bounsa Hajlenda koji je imao i 7 asistencija.Kod Memfisa, jedne od najboljih ekipa na Zapadu, čak sedam igrača imalo je dvocifren učinak, ali to nije bilo dovoljno u meču sa raspoloženim domaćinima.
Najefikasniji je bio Dezmond Bejn sa 14 poena, po 12 su postigli Dilion Bruks i Zair Vilijams, a po 11 Brendon Klark i Dientoni Melton.
Ovom pobedom Nagetsi su obezbedili direktan plasman u plej-of, sa učinkom 44 pobede i 33 poraza, dok Memfis ima skor 55 pobeda i 25. poraza.
Utakmicu pre kraja regularnog dela sezone Denver je šesti na Zapadu sa 48/33, ima poraz više od Jute Džez koja ima meč manje. Nagetsi igraju još sa Lejkersima u Los Anđelesu, a Džezeri u Finiksu i čekaju Portland.