Vesti
Sport
Srušio Đokovića, pa poručio: Novak bez samopouzdanja
13.04.2022. 02:00
Izvor: B92
Srušio Đokovića, pa poručio: Novak bez samopouzdanja
Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina izneo je utiske posle pobede nad Novakom Đokovićem u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu.
Novak Đoković ispao je na startu Mastersa u Monte Karlu, gde je bio prvi favorit za osvajanje turnira.
Prvi igrač planete je u svom prvom meču na šljaci, kao i prvom uopšte ove sezone posle čak 48 dana pauze, poražen od Alehandra Davidoviča Fokine u tri seta – 6:3, 6:7(5:7), 6:1.
"Ovo je veoma poseban osećaj. Mislim, ja sam odrastao gledajući Novaka. Bio sam njegov veliki fan, gledao svaki njegov meč, svaki teniski turnir na kome je bio. I sad, pobediti ga, ovde u Monte Karlu, pred punim tribinama i to dok je on najbolji na svetu... ma, uživao sam u svakom trenutku", rekao je Davidovič Fokina i dodao:
"Znate, znao sam da Đoković nije igrao dugo i da baš iz tog razloga nema samopouzdanja kakvo ga inače krasi. Zato sam krenuo od prvog poena vrlo agresivno. Da li sam izgubio ritam posle one povrede (u finišu drugog seta)? Ne, nisam! Kada sam tu deonicu izgubio, jeste mi bilo teško, u psihološkom smislu, ali ja radim dosta na tome da se vratim u meč kakav god da je ishod. Da budem spreman za teniski rat bilo da izgubim prvi ili drugi set", zaključio je Španac.
Njega u narednom kolu čeka bolji iz duela Den Evans – David Gofan.