Vesti
Žuta štampa
Svi detalji Evrovizije - Evo koga će Konstrakta morati da ostavi za sobom do pobede - jedna zemlja diskvalifikovana, dve se vratile takmičenju
14.04.2022. 20:00
Izvor: Blic
Svi detalji Evrovizije - Evo koga će Konstrakta morati da ostavi za sobom do pobede - jedna zemlja diskvalifikovana, dve se vratile takmičenju
Lista učesnika za dve polufinalne večeri na Evroviziji je objavljena. Ove godine u Torinu u Italiji, Srbija će se takmičiti u drugoj polufinalnoj večeri.
Konstrakta, koja je sa svojom pesmom "In corpore sano" pobedila na takmičenju "Pesma za Evroviziju '22" takmičiće se za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom, Češkom Republikom.Naša predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji dugo je bila na 15. mestu na kladionicama, a sada se popela na 14. mesto.
Ukrajina još uvek zauzima prvo mesto i sudeći po ovim procenama ima najviše šanse za pobedu.Italijanska pesma "Brividi", koju izvode Mahmud i Blanko, trenutno je druga na kladionicama i to odmah iza Ukrajine.Prema trenutnim kladionicama, Italija bi mogla ponovno da pobedi, a dupla pobeda nije se dogodila još od početka devedesetih, kada je Irska oborila sve rekorde i pobedila tri godine zaredom i to 1992, 1993. i 1994. godine, piše Kurir.Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobedi sastava Maneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni".Ovo je treći put da se takmičenje "Evrovizija" održava u Italiji. Prvi put je to bilo 1965. godine u Napulju, a drugi 1991. godine u Rimu.Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 10. i 12. maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. godine.Ove godine će na takmičenju učestvovati 40 zemalja, a Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja.