Vesti
Sport
Đoković "okrenuo" Kecmanovića za polufinale!
21.04.2022. 20:00
Izvor: B92
Đoković "okrenuo" Kecmanovića za polufinale!
Novak Đoković savladao je posle preokreta Miomira Kecmanovića (4:6, 6:3, 6:3) u četvrtfinalu Srbija opena.
Najbolji igrač sveta je tako i drugu godinu zaredom slavio u prestonici protiv Kecmanovića, kojeg je pobedio na Beograd openu prošle sezone, u istoj fazi.
Novak je do trijumfa stigao na sličan način kao i protiv Lasla Đerea u prošloj rundi – izgubivši prvi set.Sjajan srpski okršaj viđen je na Dorćolu, Kecmanović je potvrdio dobru formu, čak i na šljaci, koju i ne voli baš toliko, međutim, baš kao i u Majamiju, odnosno Indijan Velsu, stao je u ovoj fazi.
Đokovićev protivnik u borbi za finale biće pobednik duela Karen Hačanov – Tijago Monteiro.
Igrači su se relativno lako upisali na semafor, da bi prvi udarac zadao Kecmanović, koji je napravio brejk u trećem gemu.
Nakon potvrde istog, Miša je šansu za dupli imao ubrzo, kada je propustio čak pet vezanih brejk lopti.Novak je na prvu priliku da oduzme servis rivalu čekao do šestog gema, ali je Kecmanović odbio taj nalet.
Nije bilo naročite drame u završnici prvog perioda, koji je Kecmanović posle 50 minuta rešio u svoju korist.
Stariji od dvojice tenisera je dodatne probleme izbegao u prvom gemu, da bi isto učinio i Kecmanović u drugom.
To im u naredna dva gema nije pošlo za rukom, pošto je do razmene brejkova, ipak, došlo.
Taj period bio je mirniji, sve do osmog gema, kada je Đoković iskoristio drugu brejk loptu. Tačnije, Kecmanović ga je častio predugačkom forhend paralelom.
Ubrzo je Novak potvrdio taj brejk i posle 51 minuta igre u drugom setu, izjednačio rezultat.
Početak odlučujućeg seta nam nije doneo brejk lopte. Bilo je tako sve do sedmog gema, kada je Novak nioutkuda stigao do tri vezane brejk šanse.
Pogodio je osnovnu liniju, izbacio Mišu iz ritma, a onda ga dotukao paralelom. Potvrdio je brejk, a potom još jednim, završio ovaj, nimalo lak meč za njega.