Vesti
Sport
Đoković izgubio od Rubljova u finalu Srbija opena
25.04.2022. 02:00
Izvor: Danas
Đoković izgubio od Rubljova u finalu Srbija opena
Srpski teniser Novak Đoković nije danas uspeo da osvoji Srbija open u Beogradu, pošto je u finalu izgubio od osmog igrača sveta Rusa Andrea Rubljova posle tri seta, 2:6, 7:6, 0:6.
Srpski teniser Novak Đoković nije danas uspeo da osvoji Srbija open u Beogradu, pošto je u finalu izgubio od osmog igrača sveta Rusa Andrea Rubljova posle tri seta, 2:6, 7:6, 0:6.
Prvi teniser sveta izgubio je meč koji je trajao dva sata i 29 minuta.
Rubljov je u petom i sedmom gemu prvog seta napravio po brejk i poveo u meču. U drugom setu, koji je trajao sat i 18 minuta, obojica tenisera napravili su po brejk i odigran je taj-brejk, koji je srpski teniser dobio sa 7:4.
Đokoviću je nestalo snage u trećem setu, nije uspeo da osvoji nijedan gem, pa je i u trećem turniru koji je igrao ove godine ostao bez trofeja.
Rubljov je osvojio treću titulu u sezoni, posle Marseja i Dubaija.
Đoković se izvinio publici u Beogradu zbog poraza i čestitao je prisutnima Uskrs.
„Žao mi je što se ovako završilo jer ste doprineli da dođem do finala. Izvinjavam se što niste videli veću borbu u trećem setu. Nažalost, to je individualni sport, ako nešto otkaže u motoru, teško da može da ide, pogotovo na ovom nivou“, rekao je prvi igrač sveta.
On je čestitao Rubljevu, rekavši da je veliki šampion, da ga vole Beograd i Srbija i zamolio ga je da se vrati na turnir i naredne godine.
Takođe, čestitao je organizatorima, na čelu sa mlađim bratom Đorđem Đokovićem i naveo da je jedinstven osećaj igrati u svom gradu.
Rubljov je posle meča rekao da je Đoković najbolji teniser u istoriji, da bi voleo da i on postigne takav uspeh i da se nada da će njih dvojica odigrati još mnogo mečeva.
„Upoznao sam ovde mnogo ljudi i stekao prijatelje. Beograd me podseća na Moskvu. Ovde osvojiti titulu je dvostruko zadovoljstvo, nadam se da vidimo i sledeće godine“, naveo je on.
Đoković je na kraju ceremonije dodele pehara zahvalio nekadašnjim dugogodišnjim saradnicima, Nikoli Piliću, za koga je rekao da je njegov „teniski otac“, zatim treneru Marjanu Vajdi, kondicionom treneru Gerhardu Griču i fizioterapeutu Miljanu Amanoviću, dodelivši im poklone.
Pilić je to emotivno doživeo i rasplakao se, a zatim je rekao da je Đoković najbolji teniser u istoriji.
„On nije jedan od najboljih, već najbolji svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala i Mareja biti prvi, više od sedam godina. Možda će trebati 1.000 godina da se taj rekord obori“, naveo je Pilić.