Vesti
Sport
Stanojević: Ne pamtim kada je Čukarički ugrozio Zvezdu
26.04.2022. 20:00
Izvor: B92
Stanojević: Ne pamtim kada je Čukarički ugrozio Zvezdu
Trener Partizana Aleksandar Stanojević očekuje tešku utakmicu protiv TSC-a u Superligi (sreda, 14h).
Stanojević smatra da je ekipa spremna da odigra najbolje što može i nastavi da osvaja bodove, pošto borba za titulu ne zavisi samo od nje."Imali smo par dana odmora, spremali smo se i spremni smo za narednu utakmicu. Imamo iskustva iz prethodne, skoro smo igrali sa njima, bila je teška tada i za nas. Svi igrači su zdravi, čekamo da vidimo da li će (Slobodan) Urošević biti u kombinaciji za tim, znaćemo posle današnjeg treninga", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.Početkom meseca Partizan je u regularnom delu prvenstva pobedio TSC sa 2:0.
"Prošli put nije bila rutinska pobeda, možda je tako izgledalo rezultatski. Dali smo dva gola iz prekida. TSC može ozbiljno da ugrozi, igraju dobro drugi deo sezone. Maksimalno koncentrisano ulazimo u ovu utakmicu", naveo je Stanojević.
Na pitanje da li bi Ljubomir Fejsa mogao da bude u konkurenciji za sastav, Stanojević je rekao da je on ponovo imao "neki sitan problem", ali da će svi igrači danas trenirati i da će sastavu odlučiti posle treninga.
Govoreći o ekipi iz Bačke Topole, Stanojević je rekao da je trener Žarko Lazetić uneo prepoznatiljiv način igre.
"Menjaju sisteme, različite načine ulaska u igru, adaptiraju se u odnosu na protivnika koristeći svoje vrline. Imaju određenih kadrovskih problema, videćemo u kom sastavu će izaći. Sviđa mi se kako radi, ima specifičan način igre, mogu da igraju sa trojicom igrača pozadi, da promene dva napadača u toku utakmice, to je vrlina dobrih trenera i ekipe i poštujemo to. Mi se prilagođavamo na sve, zonski to rešavamo. Igračima ću danas pokazati šta sve može da nas očekuje u utakmici", naveo je on.
U najavi utakmice Lazetić je rekao da bi Partizan i Zvezda trebalo da igraju sopstvenu ligu i odluče o šampionu, pošto su mnogo bolji od ostatka lige. Crveno-beli su prvi na tabeli sa 85 bodova, crno-beli imaju dva boda manje, a trećeplasirani Čukarički 54 boda.
"Ako smo pobegli trećeplasiranoj ekipi 30 bodova, znači da smo se izdigli, skočili smo mnogo u odnosu na njih. Nije to lako, treba ostvariti toliko pobeda. Ne znam šta da kažem, ove sezone je tako. Ja mogu biti zadovoljan što smo ostvarili veliki procenat pobeda i bodova, ostalo da sad ne pričam", rekao je Stanojević.
Posle remija sa Zvezdom, Stanojević je rekao da ekipa mora da pobedi svaku utakmicu do kraja i da čeka kiks "večitog" rivala ako želi titulu. Upitan da li igrači veruju da će se situacija preokrenuti i kako ih motivisati da igraju do kraja prvenstva, trener crno-belih rekao je da to nije lako.
"Sada Zvezda igra sa Čukaričkim. Ne pamtim kada je Čukarički ugrozio Zvezdu u utakmicama u poslednjih nekoliko godina. Teško je pomisliti da će baš sad da ih ugroze, ako nisu nijednom do sada, iako su u samom vrhu srpskog fudbala. Prošli put su bili u situaciji, ali nisu uspeli. Igrače ne opterećujem u ovom trenutku jer ne zavisimo od nas. Mi moramo da odigramo što bolje našu utakmicu i da se nadamo, kao što je prirodno, ljudski i sportski da se nadamo", naveo je.
"Igraćemo maksimalno, mi treba sve da pobedimo, nije to lako. Imamo TSC, posle Kruševac, dolazi nam Vojvodina... Nije lako pobeđivati, iako smo pobedili mnogo utakmica i napravili dobar rezultat do sada", dodao je Stanojević.