Vesti
Sport
Najbolji košarkaš Crvene zvezde dobio vredno priznanje
Nikola Kalinić MVP ABA lige
28.04.2022. 02:00
Izvor: Danas
Nikola Kalinić MVP ABA lige
Nikola Kalinić, košarkaš Crvene zvezde, proglašen je za MVP ABA lige ove sezone, odlučeno je glasovima trenera, novinara i navijača. Najbolji košarkaš Crvene zvezde pobedio je ispred nekadašnjeg saigrača u crveno-belom dresu, a danas vedete Cedevita Olimpije, Jake Blažiča i Džastina Kobsa, košarkaša Budućnosti.
Kako je objavljeno, Kalinić je za MVP priznanje dobio 39,7 odsto glasova. Njegov bivši saigrač iz Crvene zvezde, Blažič je imao 16,6 odsto, dok je ponajbolji košarkaš Budućnosti imao 10,9 odsto glasova. Kalinić je bio apsolutni izbor trenera u Jadranskoj ligi, dok je u izboru navijača i novinara bio tek drugi…
U konačnom zbiru glasovi trenera imaju vrednost 50 odsto od ukupne vrednosti, dok izbor novinara uzima 30, a navijača 20 odsto.
Kalinić je dosadašnji deo sezone završio sa 11,3 poena, 3,4 skoka, 3,3 asistencije i jednom ukradenom loptom, uz valoraciju 13.
Nikola Kalinić je takođe član idealne petorke ABA lige. Srbija je ove godine potpuno izdominirala regionalnom košarkom pošto je Partizanov legendarni trener Željko Obradović prethodno izabran za trenera godine, dok je supertalentovani košarkaš Mege Mozzart Nikola Jović izabran za mladu nadu u usponu.