Vesti
Žuta štampa
Ispratili smo Konstraktu u Torino – neviđeni haos ispred zgrade RTS, peškiri i belo cveće
29.04.2022. 02:00
Izvor: B92
Ispratili smo Konstraktu u Torino – neviđeni haos ispred zgrade RTS, peškiri i belo cveće
Ovogodišnju predstavnicu na pesmi Evrovizije Anu Đurić Konstraktu medijske ekipe ispratle su na put u Torino.
U krcatoj zgradi RTS vidno raspoložena Konstrakta obučena od glave do pete u belo izjavila je da se njena ekipa koncentrisala prvenstveno na nastup, a ne toliko na nervozu ili uspeh na najvećem muzičkom takmičenju na planeti.
"Fokusirali smo se da vežbamo i da se trudimo, ali da sve bude u domenu zabave. Daćemo sve od sebe da na najbolji način predstavimo i nas i Srbiju", rekla je Ana Đurić.
U kasnijem obraćanju Konstrakta je navela da će sada njena porodica morati da nauči da uključi veš-mašinu.
Lo Kašo, ambasador Italije u Srbiji, rekao je da je veoma srećan jer može da pozdravi srpsku predstavnicu i poželi joj uspeh na Evroviziji.
"Kao strastveni pratilac muzike moram da kažem da je ova pesma korak ispred vremena, u svakom smislu", rekao je italijanski diplomata.
Konstrakta je italijanskom ambasadoru uzvratila poklonom – cegerom sa peškirom, koji je i njen glavni rekvizit u evrovizijskom nastupu. Dvanaestog maja u Torinu Konstrakta će nastupiti kao treća.
Međutim, nije samo ambasador dobio poklone. Konstrakta je laganim korakom okupljenima davala belo cveće i naravno – peškire.
Nikad veća gužva zabeležena je ispred zgrade Radio-televiizije Srbije, gde su se okupljeni gurali kako bi došli do naše predstavnice. Uzak krug napravljen je dok je umetnica davala autograme dečici, koja isprva nisu mogla da joj priđu od snimatelja.
Okupljeni su komentarisali da će Konstrakta da se onesvesti od nedostatka vazduha i kako moraju da joj daju više prostora.
Naša predstavnica navela je u kasnijem obraćanju da nije očekivala toliki haos na današnjem ispraćaju, ali da joj je drago što joj toliko ljudi pruža podršku i što postoji veliko interesovanje za njen rad.
Konstrakta se fotografisala kako ulazi u "fiću", kojim će "njena ekipa ići u Torino". Malo im je bilo tesno, ali izdržali su dovoljno da medijske ekipe uhvate nekoliko lepih kadrova.
"Z"
"RTS je izdao saopštenje, a ja ću reći da je sto samo sto, i da to nikako ne odražava moj stav po pitanju bilo čega", navela je Konstrakta u kasnijem obraćanju medijima, o kontroverzama koje drmaju javnost prethodna tri dana.
Iz Srbije, kao i do sada, neće biti moguće glasanje, ali će za Konstraktu moći da glasa dijaspora i publika iz zemalja regiona.
Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za najlepšu pesmu Evrope. Održaće se u Torinu, u Italiji, zahvaljujući pobedi sastava Maneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom "Zitti e buoni".
Konstrakta će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja, sa pesmom "In Corpore Sano"
Za prolaz u finale takmičiće se sa predstavnicima Finske, Izraela, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Severne Makedonije, Estonije, Rumunije, Poljske, Crne Gore, Belgije, Švedske i Češke Republike.