Vesti
Sport
Spektakl kraj Jošanice - Pazar preokretom čuva opstanak!
30.04.2022. 20:00
Izvor: sportske.net
Spektakl kraj Jošanice - Pazar preokretom čuva opstanak!
Kragujevčani "prokockali" sve.
Fudbaleri Novog Pazara savladali su Radnički iz Kragujevca, nakon preokreta, rezultatom 2:1 u četvrtom kolu plej-auta, odnosno 34. kolu Super lige Srbije.
Fantastična atmosfera na stadionu kraj Jošanice bila je velika motivacije za obe ekipe. Veliki ulog sputao je Novopazarce na startu meča. Ekipa Radničkog iz Kragujevca bolje se snašla na startu.
Gosti su poveli u 20. minutu, gol je postigao iskusni napadač Vojo Ubiparip. Imali su Kragujevčani terensku incijativu i nakon postignutog gola. Pazarci nikako nisu uspevali da "povežu redove", pa su mogli da na odmor odu i sa mnogo većim rezultatskim zaostatkom. Milisavljević je pogodio prečku, a Marko Mirić promašio "stopostotnu" šansu u finšu prvog poluvremena za Kragujevčane.
Nakon što su "preživeli" prvih 45 minuta, domaći su zaigrali kao preporođeni u nastavku. Ekipa Tomislava Sivića bila je znatno agresivnija, borbenija i kvalitetnija u odnosu na prvi deo meča.
Sve se Pazarcima ispaltilo posle 15 minuta igre u nastavku. Napadač Sead Islamović postigao je pogodak za izjednačenje. Taj gol dodatno je poljuljao samopuzdanje ekipi Nenada Lalatovića. Kragujevčani su delovali potpuno neprepoznatljivo posle primljenog gola.
Potpuni preokret domaćinu, i ogromna tri boda u borbi za opstanak, doneo je rezervista Mustafa Mujezinović u 71. minutu meča. Do kraja susreta Radnički je pokušao da dođe do izjednačenja, ali su bili daleko i od prilike za pogodak.
Mogao je Lonačar da "stavi tačku" na trijumf Pazaraca u 88. minutu, ali se nije dobro snašao u veoma izglednoj prilici.
Nakon 34 odigrane utakmice Novi Pazar je 13. sa 35 bodova, jednu poziciju niže nalazi se Radnički Kragujevac sa 32 boda. Obe ekipe očekuje velika borba za opstanak do krajaa prvenstva.