Vesti
Sport
Zvezda lako protiv Vojvodine
02.05.2022. 02:00
Izvor: B92
Zvezda lako protiv Vojvodine
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu na gostovanju (0:3) u okviru 34. kola Superlige.
Veći deo susreta je prošao u boljoj igri crveno-belih koji su diktirali tempo i već u trećem minutu stigli do prednosti što je odredilo dalji tok meča.
Korner je izveo Aleksandar Katai, a u šesnaestercu je lopta stigla do Milana Pavkova koji ju je udario glavom. Na putu ka golu je pogodila vezistu iz Obale Slonovače Seku Sanogo koji ju je smestio u gol za rano vođstvo gostiju.
Upravo je nekadašnji igrač „lala“ bio ponajbolji igrač na ovom meču. Katai nikada pre ovog susreta nije postigao gol protiv Vojvodine, ali se potrudio da to promeni. Istu priliku nije dobio još jedan bivši igrač novosadske ekipe Mirko Ivanić koji je meč posmatrao sa klupe.
Katai je najpre u 33. minutu duplirao prednost svoje ekipe nakon što je posle sjajne akcije njegovog tima ostao sam pred protivničkim golmanom i rutinski rešio tu situaciju.
U isto vreme, Vojvodina je izgledala bezopasno sa tek ponekim šutem iz daljine u nedostatku pravih šansi. U nastavku smo gledali nešto bolje izdanje domaće ekipe koje je počelo sa dva pokušaja Dejana Zukića, ali je posle toga sve bilo po starom.
Ubrzo je Katai stigao do svog drugog gola koji ide na dušu golmana Vojvodine Emila Rockova i loše reakcije nakon slobodnog udarca igrača iz Srbobrana koji je postavio konačan rezultat ove utakmice.
Sa ovom pobedom Zvezda je pobegla Partizanu na pet bodova prednosti pre meča crno-belih sa Napretkom u Kruševcu. Kada je Vojvodina u pitanju oni ostaju pretposlednji u plej-of fazi.