Vesti
Žuta štampa
Konstrakta posle prve probe: Ako pobedim, Evrosong bi mogao da bude u baba Desankinom Glibovcu
03.05.2022. 02:00
Izvor: RTS
Konstrakta posle prve probe: Ako pobedim, Evrosong bi mogao da bude u baba Desankinom Glibovcu
U Torinu već nekoliko dana traju probe takmičara pred „Pesmu Evrovizije“. Svoju prvu probu na evrovizijskoj sceni danas je imala predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta. Nakon probe susrela se sa inostranim novinarima kojima je poručila da bi volela da se, u slučaju da pobedi, „Evrosong“ sledeće godine održi u baba Desankinom selu Glibovcu.
U Torino su polako počeli da pristižu svi takmičari ovogodišnje „Pesme Evrovizije“, a predstavnica Srbije Konstrakta se sa delegacijom od juče nalazi u Italiji.
Srpski tim je već danas imao prvu probu na evrovizijskoj sceni koja služi da se utvrde pozicije izvođača, kao i da bi takmičari osetili scenu.
"Pesma i nastup potpuno drugačiji od svega ostalog na Evrosongu"
Na zvaničnom sajtu takmičenja, objašnjeno je da je Konstrakta sa sobom na scenu, osim petoro pratećih vokala, donela kvalitetan nameštaj, peškire, kao i da intenzivno pere ruke.
"Ova pesma i nastup su potpuno drugačiji od svega ostalog na ovogodišnjoj 'Pesmi Evrovizije' i vrlo su interesantnog, hipnotišućeg kvaliteta", objavljeno je na zvaničnom sajtu, a pitaju se i koliko će čiste biti Konstraktine ruke nakon svih proba.
Nakon prve probe, Konstrakta se sa svojim horom susrela i sa novinarima koji su postavljali pitanja putem interneta.
Između ostalog, predstavnicu Srbije su upitali u kom gradu bi, u slučaju pobede, volela da se održi „Pesma Evrovizije“. Konstrakta je prvo odgovorila da bi takmičenje moglo da se održi u bilo kojem gradu, a nakon toga je rekla da bi, ako je moguće, volela da se takmičenje održi u Glibovcu, selu njene babe Desanke, koje spominje u pesmi Nobl.
Druga proba Konstraktu očekuje 6. maja, a naša delegacija će dotad neumorno raditi na tome da se što bolje predstave u drugom polufinalu 12. maja.