Vesti
Sport
Đere u tri seta do pobede nad Ćorićem
10.05.2022. 02:00
Izvor: Sport klub
Đere u tri seta do pobede nad Ćorićem
Laslo Đere plasirao se u drugo kolo mastersa u Rimu pobedom nad Bornom Ćorićem sa 6:2, 6:7 (3-7), 6:2. U sledećem kolu ga čeka Stan Vavrinka.
Prvi set je Đere dobio sa 6:2, ali stanje na terenu bilo je znatno neizvesnije nego što taj rezultat pokazuje.
Laslo je u prvom gemu spasao dve brejk lopte, da bi potom napravio brejk za 2:0. Nije bilo uzbuđenja do 4:2, a onda smo videli sličan scenario – Borna je propustio tri brejk lopte, a potom je Đere napravio novi brejk za kraj seta za 52 minuta.
U ranoj fazi drugog seta obojica su propuštali polušanse, da bi Ćorić bio taj koji je prvi došao do brejk prilika – odličan napad bekhendom i potom drop šot za 15-40 u sedmom gemu. Loše je Đere odigrao forhend u narednom poenu, pa je Borna došao do ključnog brejka.
Propustio je Ćorić dve brejk lopte na servis Đerea u osmom gemu, a zatim i dve uzastopne na svoj servis, pri rezultatu 5:4. Ušla je voda u uši Ćoriću – veliki aut bekhendom i potom greška već iz drugog udarca na brejk lopti, prvoj Đereovoj u drugom setu.
Činilo se da će Laslo do pobede, vodio je sa 6:5 i 15-30, ali se Ćorić probudio u poslednji čas. Izborio je taj brejk, a onda je hrvatski teniser odigrao agresivnije u taj brejku. Na 5-3 za Ćorića je Đere poslao predug forhend, a Borna je vinerom izjednačio u setovima – 7:5.
Nije Đerea demoralisao gubitak drugog seta, osvojio je osam od prvih devet poena trećeg seta. To je odredilo dalji tok meča, Laslo je napravio još jedan brejk i stigao do trijumfa.