Vesti
Sport
Novak zadovoljan, ali očekuje da bude još bolji
11.05.2022. 02:00
Izvor: Danas
Novak zadovoljan, ali očekuje da bude još bolji
Srpski teniser „secirao“ svoju jubilarnu 60. pobedu na Mastersu u Rimu.
Novak Đoković je danas lakše nego što se možda očekivalo, u dva seta (6:3, 6:2) i za samo 90 minuta, savladao Aslana Karaceva i preskočio drugo kolo turnira u glavnom gradu Italije.
„Uvek može bolje, ali moram da budem zadovoljan pobedom protiv kvalitetnog protivnika koji je veoma čvrst i stabilan i stoji dosta blizu linije. Brzo igra, tako da ne daje mnogo vremena protivniku da se namesti na loptu. Dosta je grešio, mislim da mi je to olakšalo posao. Uspeo sam zadržim svoje servis gemove kada je trebalo. Solidno, može i bolje, nadam se tom boljem tenisu u narednim kolima“, izjavio je prvi reket sveta.
Trostruki šampion Rima revanširao se tako Rusu za poraz na prošlogodišnjem Srbija openu.
„Može da bude veoma opasan. Stavlja vas pod pritisak. Promašio je dosta toga danas, dao mi je nekoliko brejkova u oba seta. Uzeću ovu pobedu, radujem se narednom izazovu“, dodao je osvajač 20 grend slem titula.
U svom prvom ovosezonskom nastupu na zadnjem takmičenju klase 1.000 (bodova) pre Rolan Garosa, Đoković je zaslužio ovacije publike za nekoliko efektnih poena.
„Uvek se nadate tome da ćete odigrati neke atraktivne poene i iz njih izaći kao pobednici i sve to proslaviti sa publikom. Oni to traže, energiju, uzbuđenje, borbu, žele dobar tenis. Imali smo nekoliko lepih poena, uvek je lepo igrati na ovom teniskom koloseumu“, zaključio je svetski teniser broj jedan.