Vesti
Sport
Novakova "Hiljadarka" - Sve je počelo od igrača za kog niste čuli! Ovo su Đokovićeve jubilarne pobede, tu je i Srbin!
15.05.2022. 20:00
Izvor: mondo.rs
Novakova "Hiljadarka" - Sve je počelo od igrača za kog niste čuli! Ovo su Đokovićeve jubilarne pobede, tu je i Srbin!
Novak Đoković je ušao u istoriju, a sve je krenulo od jednog tenisera za koga verovatno ne znate.
Novak Đoković je ušao u istoriju. Postao je peti igrač ikada koji je ostvario 1000 i više pobeda u karijeri. Pridružio se tako Rodžeru Federeur, Rafaelu Nadalu, Ivanu Lendlu i Džmiju Konorsu.
Do toga je došao pobedom u polufinalu turnira u Rimu protiv Kaspera Ruda. Igra protiv Stefanosa Cicipasa za prvu titulu u 2022. godini, a dok taj meč traje podsetićemo vas kako je išao put srpskog asa do "hiljadarke".Sve je počelo u Dejvis kupu u Beogradu. Tada je Novak pobedio tenisera za koga verovatno niste ni čuli. Janisa Skroderisa (Letonija). On je bio prva "recka" i početak šampionskog puta.
Jubilarna 100. pobeda ostvarena je protiv Pabla Anduhara, 200. protiv Maritna Vasalja Arguelja, a 300. protiv sunarodnika Viktora Troickog. Zatim je 400. trijumf ostvaren protiv Endija Mareja, 500. je bio Grigor Dimitrov, 600. Miloš Raonić, 700. Malek Džaziri. Zatim je 800. bio Adrijan Manarino, 900. Jan-Lenard Štruf i zatim 1000. Rud.Najviše mečeva u karijeri Novak je odigrao sa Rafaelom Nadalom (58) i Rodžerom Federerom (50).