Vesti
Žuta štampa
Konstrakta: U narednom periodu umetnica postaje nevidljiva
15.05.2022. 20:00
Izvor: RTV
Konstrakta: U narednom periodu umetnica postaje nevidljiva
BEOGRAD, TORINO - Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu Ana Đurić Konstrakta izjavila je danas, po povratku u Beograd, da u narednom periodu planira da se povuče i posveti drugim stvarima.
"Na snagu stupa projekat umetnica je nevidljiva. Nestajem na neko vreme, da se malo saberemo i posvetimo drugim stvarima", rekla je ona u izjavi novinarima po sletanju na beogradski aerodrom.Prenoseći utiske sa takmičenja, Konstrakta je rekla da je u Torinu bilo sve prijatnije i prijatnije, "napeto možda samo u prvoj polufinalnoj večeri kada su nas pročitali kao desete, ali na kraju je sve bilo dobro, odnosno bili smo odlični".
Navela je da je pesma koju je izvodila i sa kojom je osvojila peto mesto lepo primljena u Torinu, u delu gde su bili izvođači, u presu, svuda.
"Imali smo dosta poštovanja od art direktora, šefova delegacija, u presu a puno mi znači i nagrada koju smo dobili u kategoriji art performansa", rekla je Konstrakta.
Odgovarajući na novinarska pitanja, rekla je da misli da rezultati nisu bili namešteni, da je čar ovog takmičenja u tome da svi pevaju na svom jeziku, te da se njoj lično najviše svidela pesma iz Portugalije.
Zamoljena da prokomentariše ocene da je ujedinila region, rekla je da bi joj bila čast ako je tako i da bi region i trebalo da bude ujedinjen.Ukrajina je trijumfovala na sinoćnom takmičenju za Pesmu Evrovizije u Torinu, a Konstrakta predstavnica Srbije zauzela je 5. mesto.
Srbija je dobila 235 poena od publike, što nije bilo dovoljno za konačni trijumf.Konstrakta, pevačica, tekstopisac i arhitektkinja, Srbiju je predstavila pesmom "In corpore sano", koja je po formi najbliža tetarskom kabareu.
"Imali smo eksperiment , malo rizičnu pesmu za Evroviziju. Zadovoljna sam jer smo dobili nagradu za Umetnički nastup. Proveselićemo se sada" kazala je Konstrakta za RTS nakon takmičenja.
Publika u Areni Palo Olimpiko aplaudirala je sa Konstraktom tokom njenog izvođena pesme "In corpore sano"
Spektakl u Torinu obeležio je fantastičan nastup globalne zvezde Mika koji je sa Laurom Pausini i Alesandro Katelan vodio večerašnji šou.
Prošlogodišnji pobednici, italijanski bend Maneskin predstavili su svoj novi singl.