Vesti
Sport
Đoković obazriv pred duel sa Slovencom
26.05.2022. 20:00
Izvor: B92
Đoković obazriv pred duel sa Slovencom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je o svom narednom protivniku na Rolan Garosu, Slovencu, Aljažu Bedeneu.
Srpski as je do trećeg kola stigao pobedom nad Aleksom Molčanom rezultatom 6:2, 6:3, 7:6(4), a protiv Bedena će igrati po četvrti put u karijeri.
U prva tri je slavio, a jedan od trijumfa ostvario je upravo u Parizu pre šest godina. Ipak, pred 3. kolo RG je obazriv.
"Nisam igrao protiv njega dugo. Nešto sam načuo da je on razmišljao da se povuče na kraju ove sezone. Interesantno će biti sigurno jer će igrati rasterećenije kada je već doneo tu odluku. Tako je i igrao, video sam danas, nezgodan je igrač, na šljaci pogotovo. Bedene je igrač koji igra brzo, veoma je talentovan, lagan, mislim da smo ovde igrali pre nekih četiri-pet godina. Ne potcenjujem nikoga, sigurno ne njega, poznajem ga dosta dugo, na Turu je dugo, nismo imali priliku da igramo dosta ai uradiću domaći zadatak i biću spreman", rekao je Đoković srpskim novinarima u Parizu.
U poslednje vreme, Novak eksperimentiše sa riternom, konstantno menjajući poziciju sa koje čeka servis. Takođe, šalje dosta visokih lopti protivniku.
"Znamo da je šljaka najsporija podloga, a sa druge strane na šljaci najviše odskače lopta. Pogotovo ovde, ova lopta koja se razlikuje od svih ostalih koje smo koristili na turnirima uoči Rolan Garosa i ona dosta prima taj spin jer su tereni dosta tvrdi, odnosno ti slojevi ispod, pa lopta dosta odskače. Trudim se svake godine da napredujem i na ovoj podlozi i na svim ostalim i uvek ubacujem u igru određene taktičke udarce koji mogu da mi pomognu da zauzmem bolju poziciju kada sam u defanzivi, da koristim te lopte da se vratim u bolju poziciju na terenu. Dosta razloga ima zašto je ta lopta dobra, ali zavisi od situacije, pozicije na terenu, varira moja pozicija na riternu u zavisnosti od toga da li igram protiv levorukog ili desnorukog igrača, naravno, uoči meča imam analizu, pričam sa trenerom, znamo otprilike gde gađa servisom kada je pritisak veći i onda se postavljam tako, a ponekad zavisi i od mog osećaja. I još zavisi od vizibilnosti protivnika. Ponekad sam blizu, ponekad sam dalje, mešam uvek, implementiram raznovrsnost u meču. Dobro je psihički igrati se sa protivnikom, ne dozvoljavajući mu da pročita lako šta želim da uradim", objasnio je Novak.
Đoković će na teren opet u petak.