Vesti
Sport
Cilj Partizana je jasan: Zoran Savić potpuno iskren, evo šta misli o Željku Obradović i da li će crno-beli sledeće sezone igrati u Evroligi!
28.05.2022. 20:00
Izvor: Hot Sport
Cilj Partizana je jasan: Zoran Savić potpuno iskren, evo šta misli o Željku Obradović i da li će crno-beli sledeće sezone igrati u Evroligi!
Crno-beli su ove sezone ostali bez Evrokupa, a kako bi naredne učestvovali u Evroligi potrebno je osvoje ABA ligu.
Ipak, u prvom meču finalne serije četa Željka Obradovića izgubila je od Crvene zvezde. U intervjuu za Jurohups, sportski direktor crno-belih Zoran Savić je pored dešavanja u Partizanu govorio i o ostalim srpskim košarkašima.
– Mi smo zemlja sa ogromnom, sa fantastičnom istorijom u košarci. Imati dva tima u Evroligi je cilj svake zemlje u Evropi. Ne znam da li će se to ostvariti, ne znam da li je moguće, ali to bi bilo savršeno. Vasilije Micić bi već sada mogao da napravi razliku u NBA ligi, on je najbolji igrač u Evroligi trenutno – rekao je Savić za Jurohups, pa se potom dotakao Nikole Jokića:
– Jokić nije kao drugi igrači. On je rođen ovde, ali je svoju karijeru napravio u NBA ligi, on određuje kakva će igra biti.
Savić ističe da Partizan kako bi ostvario svoj cilj, a to je igranje Evrolige naredne sezone, mora prvo osvojiti ABA ligu.
– Promenili smo čitav tim i doveli smo novog trenera. Imamo ekipu od 15 igrača koja nije radila sa Željkom Obradovićem ranije. Naš cilj je da igramo Evroligu, ali ako to želimo moramo osvojiti titulu u ABA ligi. Obradović je veoma bitan za ekipu, ipak, on je najbolji trener u Evropi – zaključio je sportski direktor ‘parnog valjka’.