Vesti
Žuta štampa
Sandra Meljinčenko je osma najbogatija žena na svetu, a ovako je upoznala supruga milijardera: "Imala sam upale obraze, a telo kost i koža.."
05.06.2022. 20:00
Izvor: Blic
Sandra Meljinčenko je osma najbogatija žena na svetu, a ovako je upoznala supruga milijardera: "Imala sam upale obraze, a telo kost i koža.."
Iako zvuči kao priča iz bajke, jer se radi o devojci iz Srbije, Sandra Meljinčenko je bez i malo truda uspela da osvoji srce ruskog milijardera Andreja Meljničenka, a upoznavanje je bilo krajnje spontano i ni ona, ni on, nisu očekivali da će te večeri 2003. godine upoznati svoju srodnu dušu. Kako oboje retko daju izjave za medije, ljudi su često sami donosili zaključke o njihovom odnosu, a u jednom od intervjua, otkrili su detalje o ljubavi koja traje skoro dve decenije.
Kako je Andrej jednom prilikom ispričao, Sandra i on su se upoznali kao milioni drugih parova. Zgodni Rus je došao u posetu prijatelju na Azurnoj obali, čija devojka je bila u društvu drugarice Sandre.
– Kada smo se Andrej i ja upoznali, imala sam svetlu kosu, upale obraze, a telo – kost i koža. Danas je moja figura ženstvenija, kosa mi je ponovo tamna i meni se to sviđa. Nadam se i njemu - rekla je svojevremeno Sandra.
Bivša pevačica i ruski milijarder su može se reći, doživeli ljubav na prvi pogled, a kako su se varnice između njih stvorile na samom upoznavanju, ubrzo su uplovili u vezu. U medijima se moglo pročitati mnogo spekulacija o njihovoj vezi, a pisalo se i da je Sandra jednom prilikom skupila sav novac koji je zaradila kako bi svog dečka obradovala skupocenim ručnim satom.
Dve godine nakon upoznavanja, vratili su se na mesto gde se rodila ljubav i izgovorili jedno drugom sudbonosno “da”.
Luksuzno veselje je trajalo čitava tri dana, a Sandra je venčanicu posebno kreiranu za nju, platila vrtoglavih 1,5 miliona dolara. Da nisu ni malo štedeli na svoj najvažniji dan, govori i činjenica da su zvanice zabavljala svetska imena Kristina Agilera, Vitni Hjuston i Hulio Iglesijas.
Ovaj par čuva svoju privatan život daleko od javnosti, ali u jednom od retkih intervjua su ipak ispričali početak svoje ljubavne romanse.
- Ne znam da li sam imala sreću ili je tako u svakom braku, ali Andrej i ja se toliko dobro slažemo da čak nemamo potrebu da pravimo kompromise. Praktično, nama se ništa nije promenilo otkad smo se venčali. Mi smo se našli i zabavljamo se, u pravom smislu te reči. Čini se kao da se igramo braka. Velika je istina da se sreća ne može kupiti parama. Mislim da je zdravo posvađati se s vremena na vreme, ali sa Andrejem je to gotovo nemoguće. Toliko je staložen da imam utisak da bi se smeškao čak i kad bih počela da vrištim - rekla je jednom Sandra i otkrila priču o vereničkom prstenu.
- Imamo vrlo sličan ukus u svim segmentima - od garderobe do enterijera. Moj verenički prsten sam, nedelju dana pre no što će mi ga Andrej pokloniti, gledala i razmišljala: “Baš bih volela da ga imam”. Niti je tada on bio sa mnom, niti sam mu to pominjala, a u celoj Moskvi odabrao je baš njega. To je prosto neverovatno - rekla je ona pre nekoliko godina.
Bračni par je svoju ljubav krunisao 29. maja 2012. godine, kada je Sandra u Nici, na svet donela ćerku Taru, koju su krstili na Karibima 8. marta 2013. godine.
U aprilu 2017. godine Sandra i Andrej su dobili drugo dete, sina Adriana, koga su krstili kada je imao svega šest meseci na luksuznom slavlju u Moskvi pred oko dvesta zvanica, a najsrećnija je bila njihova petogodišnja mezimica Tara.
Sandra se posvetila sakupljanju umetnina i kreacija visoke mode, a poznato je da ova porodica poseduje i dve slike Kloda Monea.
Podsetimo, za njen 38. rođendan, Andrej joj je poklonio luksuznu jahtu koja nosi simbolično ime A i koštala je neverovatnih 300 miliona dolara, a poseduje preko sedam hiljada kvadratnih metara prostora.
Osma na Forbsovoj listi
Sandra, koja je devedesetih bila članica popularne grupe “Models”, zvanično je postala milijarderka, te se našla na listi najbogatijih žena na svetu, sa bogatstvom procenjenim na čak 23,8 milijardi dolara.
Ovoj bivšoj manekenki, suprug Andrej, na svoj 50. rođendan prepisao je celokupno bogatstvo. Sandra je tako sada vlasnik i najvećih svetskih kompanija za proizvodnju uglja i đubriva. Time je ova Srpkinja postala i najmlađa bogatašica među deset najimućnijih žena na svetu - na listi magazina “Forbs”, zauzela je osmo mesto.