Vesti
Žuta štampa
Novi detalji incidenta, padali šamari - Ognjen Vranješ dobio batine zbog devojke opasnog momka, a onda je njegov prijatelj nazvao pogrešan broj
08.06.2022. 20:00
Izvor: Blic
Novi detalji incidenta, padali šamari - Ognjen Vranješ dobio batine zbog devojke opasnog momka, a onda je njegov prijatelj nazvao pogrešan broj
Poznati banjalučki fudbaler Ognjen Vranješ ponovo se našao u centru skandala; ovaj put je dobio batine u jednom kafiću u centru Banjaluke, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.
Podsetimo, Vranješ koji je član atinskog AEK-a, i pre dve godine je učestvovao u tuči u robnoj kući „Boska“ u Banjaluci. Oba puta su motiv sukoba bile devojke.Nova tuča povezana je i s drugim ekscesom u centru Banjaluke, u kojem je tokom vikenda batine dobio bivši fudbaler Borca Saša Kajkut, koji je inače veoma dobar Ognjenov prijatelj.
Takođe, policijski inspektori detaljno proveravaju i da li su ove dve tuče povezane s ranjavanjem Dejana Kostića Dele u naselju Starčevica, piše Srpskainfo.Kako Srpskainfo saznaje, ovaj put Vranješ je dobio batine, zbog toga što se jedna devojka požalila momku na njega.
– Momak te devojke je osoba koja je poznata policiji odranije po nekim krivičnim delima. On je te večeri sa društvom došao u „Jova“ bar, gde je pronašao i išamarao Vranješa – kaže izvor Srpskainfo.Prema njegovim rečima, Vranješ ovaj sukob nije prijavio policiji, ali su oni ipak došli do tih informacija.– U Policijskoj upravi Banjaluka ne postoji nijedna prijava koju je podnio Ognjen Vranješ zbog sukoba prošlog vikenda. Međutim, radom na terenu policija je došla do informacija o sukobu u „Jova“ baru u kojem je Vranješ izvukao deblji kraj – otkriva izvor Srpskainfo.
Dodaje kako je utvrđeno da je ovaj sukob povezan i sa šamaranjem poznatog fudbalera Kajkuta.Naš izvor detaljno je objasnio kako je došlo do tih tuča.
– Nakon što je Vranješ dobio batine, Saša Kajkut je odlučio da pozove jednu osobu (ime poznato redakciji) kako bi ih zaštitila od daljih sukoba, jer se radi o opasnim ljudima. Međutim, tom prilikom Kajkut je pogrešio broj telefona i pozvao drugu osobu sa istim nadimkom – pojasnio je naš sagovornik.
On je toj osobi ispričao kako je Ognjen dobio batine i tražio od njega da ih zaštiti od daljih sukoba sa opasnim osobama.
– Ko zna šta je on sve tražio od te osobe pre nego što je shvatio da je pogrešio broj. Nakon toga je taj mladić pozvao J.K. i rekao mu o pozivu koji je dobio od Kajkuta, što je bilo dovoljno da im sledeća meta bude upravo on – ističe izvor Srpskainfo.
Nakon toga J.K. sa društvom dolazi u baštu jednog kafića u centru Banjaluke, gde Kajkuta hvataju za vrat i izvode u obližnji haustor. Tamo su ga tukli, dok je cela bašta kafića gledala.Jedan od očevidaca je ispričao da su Kajkuta naslonili na vrata jednog objekta i da su mu tom prilikom opalili više šamara, dok su nešto galamili na njega. Kajkut se pokušao zaštiti, ali su oni vikali na njega, terali ga da spusti ruke i ponovo ga šamarali. Posle toga Kajkut je otišao iz tog kafića i to prijavio policiji, koja je to veče potom više puta dolazila u lokal.
Naš izvor objašnjava da se Kajkut ne bi našao na meti napadača da se nije umešao u sukob.
– Problem im je bio samo Ognjen, zbog toga što je pravio probleme devojci – istakao je naš sagovornik.
U Policijskoj upravi Banjaluka potvrđeno nam je da im je prijavljen ovaj slučaj i da je pokrenut prekršajni postupak, a da je kao osumnjičeni saslušan J.K. iz Banjaluke.Izvor Srpskainfo uključen u ovu istragu ispričao nam je da su zbog nekih imena koje se pojavljuju u istrazi oko Kajkuta i Vranješa, kao i oko ranjavanja Kostića, u toku provere da li su i na koji način ovi sukobi povezani.
– Postoje indicije da bi ranjavanje Dele i šamaranje Kajkuta i Vranješa moglo biti povezano, ali su još u toku provere. Neka imena se pojavljuju u oba slučaja, pa sve mora biti detaljno provereno. Policija veoma intenzivno radi na ovom slučaju – poručuje on.Protiv poznatih banjalučkih fudbalera Ognjena i Stojana Vranješa je prošle godine potvrđena optužnica zbog napada na mladića i devojku, koji se desio 2020. u Robnoj kući „Boska“ u Banjaluci. Braća Vranješ su tada napali Dušana Komljenovića i njegovu devojku Anju Trtić.
Sve se dešavalo nakon što su izašli iz restorana „Agape“. Sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica. Tada je Ognjen napao Komljenovića i Trtićevu. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu i izbio mu dva zuba. Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu. U tom trenutku je Trtićeva krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe, nakon čega je i ona pala niz pokretne stepenice. Usled pada je zadobila teške povrede u vidu krvnog podliva na levoj strani grudnog koša, sa prelomom sedmog i osmog rebra.
Ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila. Ognjen je zatim sišao niz stepenice i ponovo fizički napao Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan. Stojan je prišao s leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predelu glave i vrata.