Vesti
Sport
Jovanović: Zaslužili smo da produžimo polufinalnu seriju
12.06.2022. 20:00
Izvor: Sportski žurnal
Jovanović: Zaslužili smo da produžimo polufinalnu seriju
Košarkaši Mege pobedili su danas na svom terenu Crvenu zvezdu 77:70
Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da je njegova ekipa zaslužila da produži polufinalnu seriju protiv Crvene zvezde u Super ligi, zbog zalaganja tokom cele sezone.
„Bilo nam je mnogo teško i veoma važno da spremimo ovu utakmicu. Čestitao sam igračima u svlačionici, jer mislim da smo zaista zaslužili da produžimo ovu polufinalnu seriju, ne zbog zalaganja na ovoj utakmici posebno u drugom poluvremenu, već zbog cele sezone”, rekao je Jovanović, preneo je klupski sajt.
Košarkaši Mege pobedili su danas na svom terenu Crvenu zvezdu 77:70, i tako su izjednačili na 1:1 u polufinalu Superlige.
Odlučujući treći meč između Zvezde i Mege na programu je u utorak.
Jovanović je dodao da su igrači naporno radili 10 meseci i da mu je zbog njih posebno drago.
„Mi smo promenom odbrane, ali pre svega načinom na koji smo pristupili energetski na oba koša, napravili veliku promenu u odnosu snaga i uveli utakmicu u egal. Oni su imali problem na našu zonsku odbranu, ali smo mi sa mnogo većom agilnošču odradili taj skok u napadu. U odbrani smo odigrali daleko agresivnije i mislim da smo zasluženo slavili”, istakao je on.
„Čestitao bih Zvezdi na fer borbi, ali i još jednom mojim igračima kojima je ovo nagrada za celu sezonu za ozbiljan rad. Drago mi je što smo mi kao tim i klub ovako dobrom utakmicom pokazali da smo veoma ozbiljno shvatili ovu polufinalnu seriju”, dodao je Jovanović.
Košarkaš Mege Matej Rudan ocenio je da je njegov tim loše odigrao prvo poluvreme, u kojem je Zvezda pokazala više agresivnosti.
„U drugom poluvremenu postavili smo zonu za koju nisu imali rešenje. Takođe, mnogo više smo se borili, uhvatili smo neke bitne skokove, pogodili važne šuteve i zasluženo smo slavili”, zaključio je Rudan.
U finale Super lige se bez borbe plasirala ekipa FMP-a, nakon što se iz takmičenja povukao Partizan.