Vesti
Žuta štampa
Novi haos na estradi: Sin Marine Tucaković se oglasio povodom autorskih prava i raskrinkao sve. I, šta ćemo sad?
16.06.2022. 20:00
Izvor: Svet&Scandal
Novi haos na estradi: Sin Marine Tucaković se oglasio povodom autorskih prava i raskrinkao sve. I, šta ćemo sad?
Svađa zbog pesme Provereno i dalje bukti sada se oglasio i Laća
Veliki sukob između pevačica Milice Pavlović i Ane Nikolić zbog rasprave oko prava na vlasništvo nad pesmom „Provereno“ autora Dragana Brajovića Braje, ovih dana uzburkava javnost, a od komentara se niko od učesnika nije suzdržao.
– Slučaj je fabrikovan, nisam to doživeo za 30 godina rada na estradi. Nemam komentar. Pesma je pisana za Milicu Pavlović – rekao je Braja za medije.Sada se u celu priču uključio i tekstopisac Milan Radulović Laća, piše Kurir. Evo kako je sve to objasnio cenjeni tekstopisac i sin najuvaženije Marine Tucaković.
– Drage saradnice, hvala vam što ste ovim činom otvorile priliku za eventualnu debatu na temu autorskih prava, odnosno intelektualne svojine, da slušaoci, ako ih zanima, nauče šta je krađa, šta je „kaver“, šta je zakonski, te ko je od slučaja do slučaja vlasnik pesme. Obe ste mi drage, šoubiz je šoubiz. Takođe, postoje i prava izvođača i prava vlasnika snimka. Mi od tih prava živimo, kako bi vi imali šta da slušate, to je pravo neotuđivo. A kada se to pravo povredi… Šta ćemo sad? – napisao je Laća na Instagramu. Pevačica Milica Pavlović pre nekoliko meseci objavila je pesmu koja je ubrzo postala hit da bi se ispostavilo da postoji i demo verzija numere koju je otpevala Ana Nikolić. Kako sada postoje dve verzije pesme i kako se do sada to nije desilo, mnogi su zbunjeni i to komentarišu, dok javne ličnosti uglavnom, do sada, nisu imale komentar. Aca Lukas javno je podržao Aninu verziju pesme, dok je Jelena Karleuša podržala Milicu, nakon čega su se njih dvoje sukobili na Instagramu. Poznati su se ipak oglasili povodom situcije u kojoj su se našle Milica i Ana.