Vesti
Sport
Krajinović preko Čilića do finala u Kvinsu
18.06.2022. 20:00
Izvor: Sport klub
Krajinović preko Čilića do finala u Kvinsu
Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale ATP turnira u Kvinsu i za trofej će se u nedelju boriti protiv Matea Beretinija.
Filip Krajinović savldao je u polufinalu Marina Čilića u dva seta – 6:3, 6:3.
Bio je ovo prvi međusobni duel srpskog i hrvatskog igrača.
Nakon sigurne igre sa obe strane mreže u početnim gemovima, Krajinović dolazi do brejka dva brajka, prvo u petom, a zatim i u devetom gemu čime je i završio prvi set. Čilić je imao priliku da se vrati u set u osmom gemu, ali je jedinu brejk loptu sa kojom se suočio u ovom delu meča Krajinović siguirno spasio.
Drugi set je svojim servisom otvorio Krajinović i spasio je pet brejk lopti. Ključnu prednost u ovom delu meča srpski teniser je stekao u četvrtom gemu kada je došao do brejka. Pokazalo se da je to bilo dovoljno da se meč sigurno privede kraju u dva seta, ali je Krajinović ipak napao i Čilićev servis u osmom gemu drugog seta i imao brejk i meč loptu. Spasao se as servisom Čilić, ali je Krajinović, uz početak kiše, u svom servis gemu završio posao.
Krajinoviću će u finalu rival biti Mateo Beretini koji je u svom polufinalnom meču bio bolji od Botika van de Zandšlupa nakon dva odigrana seta – 6:4, 6:3.