Vesti
Sport
Ivana dobila 4 zadatka, pa postala šampionka Balkana u novoj disciplini: Senzacija izmakla za jedan centimetar!
19.06.2022. 20:00
Izvor: Mondo
Ivana dobila 4 zadatka, pa postala šampionka Balkana u novoj disciplini: Senzacija izmakla za jedan centimetar!
Sudeći po troskoku koji je doneo zlato srpskoj atletičarki, nju bismo na Evropskom prvenstvu mogli da vidimo u dve discipline.
Neverovatan rezultat na Balkanijadi ostvarila je Ivana Vuleta (nekada Španović), koja je osvojila zlato u troskoku. Iako je ovo bilo prvo takmičenje na kojem se oprobala u ovoj konkurenciji - a tek nedavno je najavila da će menjati disciplinu, srpska atletičarka je stigla do medalje.
Svojim rekordom u disciplini troskok (14,24m) nadmašila je sve ostale protivnice, a ovaj skok imao je zanimljivu uvertiru.
Najbolja srpska atletičarka dobila je od svog trenera Gorana Obradovića tri pokušaja da ispuni što više ciljeva koje su definisali na treninzima. Zapravo, imala je četiri zadatka - da se zaleti iz 14 koraka, skoči preko 14 metara, pobedi i izbori normu za Evropsko prvenstvo.
Samo poslednji u nizu nije uspela da ostvari... Ivana Vuleta je u rumunskom gradu Krajova skočila jedan centimetar manje od norme za Evropsko prvenstvo koje će se sredinom avgusta održati u Minhenu.
Ostaje nam da vidimo da li će do avgusta pokušati da nadmaši svoj lični rekord i nastup na Evropskom prvenstvu izbori u dve disciline ili je troskok na prvenstvu Balkana bio uspešan eksperiment koji neće ponavljati.
Treba istaći i da je rezultat od 14 metara i 24 centimetra na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine bio dovoljan za sedmu poziciju!