Vesti
Sport
Partizan kažnjen finansijski, a status u KLS neizvestan!
20.06.2022. 20:00
Izvor: vesti-online.com
Partizan kažnjen finansijski, a status u KLS neizvestan!
Partizan će zbog odustajanja od igranja u plej-ofu KLS biti finansijski kažnjen po više osnova. Disciplinski sudija Admiralbet KLS Dragutin Ilić je doneo odluku da crno-beli uplate ukupnu sumu od 1.812.000 dinara.
Klub iz Humske je sankcionisan sa 600. 000 dinara zbog nepojavljivanja na polufinalnoj utakmici i 1.200.000 dinara zbog povrede ugleda KLS.
Treneru Partizana Željku Obradoviću odmerena je kazna zabrana vođenja tima na naredne četiri utakmice KLS, a identično je sankcionisan i službeni predstavnik crno-belih Dule Karavesović.
Takođe, novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara crno-belima je izrečena zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige, a Dejan Kijanović, kao odgovorno lice Partizana, suspendovan je šest meseci u okviru takmičenja KLS.
Međutim, ovim nije stavljena tačka na nagađanja da li će renomirani klub iz Humske ostati član elitnog domaćeg takmičenja, jer je disciplinski sudija KLS Dragutin Ilić ukazao na to da o tome odlučuje Predsedništvo UKKLS kao nadležni organ, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA.
„Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK Partizan NIS te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK Partizan NIS u što kraćem roku a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA . O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj,“ piše u saopštenju
Disciplinski sudija KLS sankcionisao je i učesnike plej-ofa, Crvenu zvezdu, FMP i Megu, zbog zarađenih tehničkih grešaka, a Megu i 24.000 dinara zbog nekulturnog ponašanja gledalaca.
Crvena zvezda će u kasu KLS da uplati 6.000 dinara zbog dosuđene tehničke greške klupi, a isti iznos duguju i trener Dejan Radonjić i igrači Branko Lazić, Nikola Kalinić i Luka Mitrović. To važi i za prvotimca FMP Nenada Nerandžića.