Vesti
Svet
"Vi ste moj heroj" Ben Stiler se sastao sa Zelenskim u Ukrajini: Način na koji ste mobilisali zemlju, svet, to je zaista izvor inspiracije
21.06.2022. 20:00
Izvor: Blic
"Vi ste moj heroj" Ben Stiler se sastao sa Zelenskim u Ukrajini: Način na koji ste mobilisali zemlju, svet, to je zaista izvor inspiracije
Američki glumac i reditelj Ben Stiler sastao se u ponedeljak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kojem je preneo svoje divljenje prema njegovom delovanju od početka ruske invazije u Ukrajini krajem februara.
- Ovo je velika čast za mene... Vi ste moj heroj - rekao je Stiler koji je ambasador dobre volje za Ujedinjene nacije, prilikom sastanka sa Zelenskim, koji je i sam nekad bio glumac, povodom Svetskog dana izbeglica, a to pokazuju slike koje je objavilo ukrajinsko predsedništvo.- To što ste uradili, način na koji ste mobilisali zemlju, svet, to je zaista izvor inspiracije - rekao je 56-godišnji američki glumac u osvrtu na bezbroj govora koje je Zelenski održao onlajn auditorijumima širom sveta da dobije pomoć za svoju zemlju.
Ranije tokom dana Stiler je obišao Irpin u predgrađu Kijeva gde su se odvijale žestoke bitke na početku ruske invazije. To je takođe najbliža tačka glavnom gradu do koje je stigla ruska vojska.
- Imam utisak da je teško razumeti šta se ovde zaista događa bez dolaska. Jutros sam bio u Irpinu i stvarni nivo destrukcije, vidite na televiziji, vidite na društvenim mrežama ali drugačije je kada to stvarno vidite i osetite, i zatim razgovarate sa ljudima - rekao je Stiler Zelenskom.
Govoreći na engleskom Zelenski je zahvalio Stileru na poseti i poručio mu da je vrlo važno za njega da se svet podseti na to šta se dešava u Ukrajini.
- Neophodno je za nas da ljudi ne zaborave. Nije interesantno razgovarati o ratu svaki dan... ali za nas to je vrlo važno - rekao je ukrajinski vođa.Oni su takođe razgovarali o svom zajedničkom interesovanju za komediju, pošto su obojica poznati po komičnim ulogama.