Vesti
Sport
Australijanci namučili ''Delfine'', ali cilj je ostvaren!
23.06.2022. 20:00
Izvor: Sportske.net
Australijanci namučili ''Delfine'', ali cilj je ostvaren!
Mnogo teže nego što se očekivalo reprezentacija Srbije ostvarila drugu pobedu.
U utakmici drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, reprezentacija Srbije je danas posle velike borbe savladala selekciju Australije rezultatom 6:5, po četvrtinama 1:1, 2:2, 2:2, 1:0 i gotovo sigurno izborila plasman u četvrtfinale.
Za to će nam biti potrebna i pobeda nad Kazahstanom koji je objektivno najslabija ekipa u grupi.
Nikola Jakšić prvi probija australijsku odbranu i sredinom prve četvrtine donosi prednost reprezentaciji Srbije - 1:0.
Međutim, čvrsta ekipa Australije uspeva da napravi preokret, povela je sa 2:1, a naredni gol za naš tim postigao je Dušan Mandić iz peterca, posle dva minuta igre u drugoj četvrtini - 2:2.
Tri minuta kasnije naš tim je iznudio još jedan peterac, opet ga je Mandić izveo, ali nije bio precizan. Ipak, vrlo brzo je pogodio iz igre za novo vođstvo reprezentacije Srbije rezultatom 3:2.
Džordž Ford odmah uzvraća na drugoj strani za 3:3 i tim rezultatom se ušlo u treću četvrtinu.
U pauzi selektor Savić se odlučio i za promenu na golu, umesto kapitena Mitrovića priliku je dobio Lazar Dobožanov, a novo vođstvo ''Delfinima'' doneo je Nikola Lukić, golom za 4:3.
Ali, i dalje naš tim ne uspeva da se reezultatski odlepi, Australijanci su uporni i kako se meč bližio kraju kao da su naši rivali imali sve više samopouzdanja, pogotovo posle izjednačenja na 4:4.
Reagovao je selektor Savić tajm-autom, ali nije vredelo, Blejk Edvards koristi igrača više i donosi novi preokret ''Kengurima'' - 5:4 na minut i po pre kraja treće deonice.
I konačno, posle brojnih promašaja u ovoj četvrtini, srpski reprezentativci stižu do svog petog gola, a postigao ga je Drašović.
U poslednju deonicu se ušlo rezultatom 5:5, dugo je ostao na snazi taj rezultat, pa se ušlo u dramatičnu završnicu. Srećom, posle nove serije promašaja našeg tima, Nikola Lukić postiže svoj drugi gol i Srbija je povela sa 6:5 na tri minuta pre kraja.
Na pola minuta pre kraja Australijanci postižu gol, ali nije priznat zbog prekršaja u napadu. Imali smo posed lopte do kraja meča i ipak uspeli da ostvarimo pobedu za plasman u četvrtfinale.
Lukić i Mandić su postigli po dva gola za naš tim, a po jednom su se u strelce upisali Jakšić i Drašović. Na drugoj strani odličan Edvards sa dva gola.