Vesti
Sport
Odlična vest sa Vimbldona! Svi navijači Novaka Đokovića su ovo želeli da čuju
28.06.2022. 20:00
Izvor: novosti.rs
Odlična vest sa Vimbldona! Svi navijači Novaka Đokovića su ovo želeli da čuju
Jutros je odjeknula vest teniskom planetom da bi srpski teniser Novak Đoković ponovo mogao da propusti jedan grend slem, ipak kako je dan odmicao nešto bolje vesti došle su sa travnatih terena Vimbldona.
Podsetimo, Marin Čilić u ponedeljak je objavio da se povlači sa turnira, jer je dobio pozitivan test na korona virus, te da se ne oseća dobro. Informacija da su Novak Đoković i hrvatski teniser trenirali zajedno četiri dana pred početak Vimbldona zabrinula je sve pristalice "kralja belog sporta", pa se navodilo da bi to moglo da izazove ogromne probleme po srpskog asa.
Srećom, Novak Đoković trenirao je danas sa Italijanom Janikom Sinerom, na pomoćnom terenu kompleksa "Ol Ingland Klaba" u Londonu, i tako odagnao sumnje da bi zbog korona virusa mogao da napusti turnir.Sa trećeg grend slema sezone povukli su se Hrvat Marin Čilić i Italijan Mateo Beretini, koji su bili pozitivni na kovid-19, a Novak Đoković i Rafael Nadal našli su se u mogućem problemu, jer su trenirali sa njima.
Srbin je odbranu titule u Londonu počeo trijumfom nad Korejcem Sunvu Kvonom (6:3, 3:6, 6:3, 6:4), a sutra u 14.30 na Centralnom terenu igraće u drugom kolu protiv Tanasija Kokinakisa iz Australije.