Vesti
Politika
Dačić i Abazović: Dobri odnosi Srbije i Crne Gore važni i za region
29.06.2022. 20:00
Izvor: RTV
Dačić i Abazović: Dobri odnosi Srbije i Crne Gore važni i za region
BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić danas je u susretu s crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem istakao da činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju premijer Crne Gore posećuje nakon stupanja na dužnost govori o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa.
Dačić je rekao da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, imajući u vidu bliske veze dva naroda.On je izrazio nadu da će se unapređenje bilateralnih odnosa realizovati, između ostalog, i kroz parlamentarnu dimenziju, gde postoji veliki prostor za jačanje parlamentarne diplomatije i saradnju u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i kroz posete predsednika parlamenata i bliže kontakte parlamentarnih grupa prijateljstava.
Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji, ističući da je kod svih zvaničnika u Srbiji naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju.
Napomenuo je da su dobri odnosi Crne Gore i Srbije, osim za naše dve države i njihove građane, od suštinske važnosti i za stabilnost čitavog regiona.
Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima saradnje na raznim poljima, a sagovornici su izrazili spremnost da rade na podizanju bilateralnih odnosa na najviši mogući nivo.