Vesti
Sport
Federer na Vimbldonu: Voleo bih još jednom da igram ovde
03.07.2022. 20:00
Izvor: B92
Federer na Vimbldonu: Voleo bih još jednom da igram ovde
Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da mu nedostaje igranje na Vimbldonu
Švajcarac je rekao i da bi voleo da još jednom nastupi na trećem grend slem turniru sezone, prenosi "Bi-Bi-Si".
Federer (40) je morao prvi put od 1999. godine da otkaže nastup na Vimbldonu zbog povrede kolena, zbog koje ne igra već godinu danas.Švajcarski teniser je doputovao u nedelju u London da bi prisustvovao proslavi stote godisnjice Centralnog terena na Vimbldonu.
"Imao sam sreće da igram mnogo mečeva na ovom terenu. Čudno je biti ovde danas u drugoj ulozi. Ovaj teren mi je doneo najveće pobede i poraze. Nadam se da ću moći da igram još jednom ovde", rekao je Federer, koji je osam puta trijumfovao na Vimbldonu.
Švajcarski teniser je poslednji put na terenu bio u julu 2021. godine, kada ga je u četvrtfinalu Vimbldona pobedio Hubert Hurkač 6:3, 7:6, 6:0.
Federer je ranije najavio da će ove godine igrati na Lejver kupu i ATP turniru u Bazelu. On je priznao da je znao da ga čeka teška godina.
"Bila je to dobra godina bez obzira na tenis. Nisam znao da li treba da idem na ovaj put, ali sada sam srećan što stojim ovde", rekao je Federer.
Britanski mediji prenose da je na proslavi, između ostalih, bio i srpski teniser Novak Ðoković, koji će kasnije igrati meč osmine finala Vimbldona protiv Holanđanina Tima van Rajthovena.