Vesti
Sport
Vlade Đurović: ''Baš smo zaglibili! Pešiću oslabili refleksi, treba mu novi pomoćnik''
06.07.2022. 20:00
Izvor: sportske.net
Vlade Đurović: ''Baš smo zaglibili! Pešiću oslabili refleksi, treba mu novi pomoćnik''
Ako u našoj košarci ima nekoga ko se ne plaši da kaže šta misli, onda je to Vlade Đurović.
Reprezentacija Srbije značajno se udaljila od plasmana na Svetsko prvenstvo posle dva poraza od Letonije i Belgije, pa iako se naš tim plasirao u narednu fazu kvalifikacija, šanse su značajno umanjene jer se prenose bodovi iz dosadašnje grupe.
Poraz od Belgije nam posebno teško pada, jer su ''Orlovi'' imali trinaest poena prednosti sredinom poslednje deonice, ali su dozvolili rivalu da napravi veliki preokret. Ako se to ima u vidu, onda se ne može tražiti opravdanje u neigranju nekolicine NBA i evroligaških asova, jer je i ova ekipa koja je nastupila u Nišu morala tu prednost da sačuva.
Zbog čega se to nije dogodilo, odgovornost je i na selektoru Pešiću koji je već ušao u pozne trenerske godine, a to je primetio i njegov kolega Vlade Đurović u razgovoru za ''Glas Srpske''.
''Ne mogu ja da savetujem Karija Pešića, ali možda mu treba pravi prvi pomoćnik. Ipak je on u zrelim godinama, refleksi više nisu onakvi kakvi su bili pa bi morao da ima nekoga uz sebe ko se ne plaši da mu kaže neke stvari. Moralo je sa klupe da se uradi više. Imali smo 11 razlike na četiri minuta - promeni odbranu, igraj sa pet visokih ili malih, momci nisu tako neiskusni da to ne mogu privesti kraju'', objašnjava Đurović.
Ako želimo na Svetsko prvenstvo, moraćemo u seriji da pobeđujemo Grčku, Tursku i Veliku Britaniju, a to neće biti nimalo lako posle izgubljenih bodova od objektivno slabijih selekcija Letonije i Belgije.
''Baš smo zaglibili. Tačno je da bi bilo mnogo bolje da su igrali Vasilije Micić, Nikola Kalinić, da ne pričam Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, ali... Gledao sam pažljivo utakmicu, ne mogu da kažem da se momci nisu borili, ali nešto ne štima. I Belgijancima je falilo nekoliko glavnih igrača, pre svih njihov najbolji Sem van Rosom. Pa naše da upitaš znaju li ijednog igrača rivala reći će 'ne', oni sigurno znaju dosta naših, ali nisu imali respekta'', izjavio je Đurović.