Vesti
Sport
Kakva scena! Novak Đoković osvojio Vimbldon, proslavio s najbližima, pa otišao da plače!
10.07.2022. 20:00
Izvor: novosti.rs
Kakva scena! Novak Đoković osvojio Vimbldon, proslavio s najbližima, pa otišao da plače!
Novak Đoković i Nik Kirjos odigrali su spektakularno finale Vimbldona 2022, a po završetku te borbe za grend slem trofej, srpski as je dopustio da ga emocije preplave.
Podsetimo, Novak Đoković je u finali Vimbldona pobedio Nika Kirjosa, a odmah po završetku meča je "uskočio" u ložu, gde se izgrlio sa članovima svog tima, pa suprugom koja je bila pored njegovih saradnika (treblo se probiti do nje), a onda i sa roditeljima.
A kada se vratio na teren, pre ceremonije dodele priznanja, Nole se rasplakao.
Prosto je seo na svoju stolicu, zagnjurio lice u peškir i... plakao.Nije dugo to trajalo, ali se videlo da su emocije preplavile velikog šampiona.
I ne čudi, poslednji grend slem trofej je osvojio pre godinu dana, baš na istom mestu, a onda je usledio bolni poraz od Medvedeva u finalu Ju-Es opena, kada je mogao da povede u grend slem trci koju vodi sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.
Potom se desilo ono što će se večno pamtiti, Novakova januarska deportacija iz Australije, jer je kao nevakcinisan protiv koronavirusa "predstavljao opasnost za državu", kako je to istakao donosilac odluke o deportovanju, ministar za imigracije, a onda je Nole poklekao protiv Nadala na Rolan Garosu, gde je Španac "vezao" drugi grend slem trofej u 2022. godini, a 22. ukupno.
Sada, godinu dana posle prethodne titule na Vimbldonu, Đoković se domogao prestižnog pehara, svog omiljenog, na najvažnijem turniru na svetu, pa otuda i suze. One iskrene, ljudske.