Vesti
Politika
Vlada će raditi ubrzano na putu ka EU, ali neće biti antiruska
16.07.2022. 20:00
Izvor: RTV
Vlada će raditi ubrzano na putu ka EU, ali neće biti antiruska
Beograd - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će buduća vlada biti vlada koja će da brine o interesima Srbije i dodao da će to biti srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji, ali da svakako neće biti antiruska.
Odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu dokle se stiglo sa konsultacijama i da li će buduća Vlada Srbije biti proevropska ili proruska, Vučić je ponovio da će o konsultacijama da govori kada se one završe, ali da je već sada potpuno jasno, i posle prva dva dana konsultacija, da postoji nedvosmislena većina u Narodnoj skupštini Srbije.
"Verujem da će buduća vlada da bude srpska vlada koja će da brine o interesima Srbije, a naravno da će ona da bude, slagali se mi ovako ili onako sa nekim, vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji", rekao je Vučić.
Kada govorite istinu, dodao je, kada imate jednu politiku onda uvek govorite isto.
"Da, radićemo ubrzano na evropskom putu Srbije i verujem da mnoge rezultate do decembra možemo da postignemo, ali takođe ta vlada svakako neće biti antiruska i čuvaće naše tradicionalna prijateljstva", poručio je Vučić.
On je dodao da nema kao što je pred Evropljanima uvek spreman da kaže kakvi su nam prijatelji Kinezi, tako i pred našim kineskim prijateljima uvek govori o evropskom putu Srbije.
Naglasio je da vlada mora da nosi teret samostalnosti i nezavisnosti o donošenju odluka.
"To je nešto što verujem da mora da bude tekovina svake buduće vlade i to je garant da ćemo voditi svoju politiku na strateški put i evropski put, ali politiku u kojoj ćemo odluke da donosimo sami bez pritisaka spolja ili pritisci će da postoje, ali naše je da donosimo odluke uvek u najboljem interesu našeg naroda", rekao je Vučić.
Dodao je vlada pre svega mora da bude sastavljena od vrednih ljudi kojima će timski interes i interes Srbije biti ispred interesa lične promocije i ličnog materijalnog bogaćenja.