Vesti
Sport
Nezapamćeni debakl Srbije na startu Svetske lige!
22.07.2022. 20:00
Izvor: sportske.net
Nezapamćeni debakl Srbije na startu Svetske lige!
Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je težak poraz na startu završnog turnira Svetske lige. U prvom kolu Grupe A, srpski ''delfini'' su danas u Strazburu ubedljivo poraženi od selekcije Crne Gore rezultatom 16:8, po četvrtinama 3:3, 5:0, 3:3, 5:2. Jeste naš tim nastupio u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na nedavno Svetsko prvenstvo, ali to ne može da bude opravdanje za ono što su ''delfini'' danas prikazali.
Naš tim je bio ravnopravan rival raspoloženoj selekciji Vladimira Gojkovića samo tokom prve četvrtine koja je završena rezultatom 3:3, ali već u drugoj je usledio pravi brodolom u igri reprezentacije Srbije. Ređale su se kontre Crnogoraca, naši su bili potpuno nemoćni u odbrani, indisponirani u napadu, a nije nam pomogao ni peterac koji Radulović nije uspeo da iskoristi. Kao posledica svega toga, već na polovini utakmice Crna Gora je, predvođena raspoloženim Markom Mršićem, imala pet golova prednosti - 8:3.
Do kraja, Crnogorci su rutinski obavili posao, a u reprezentaciji Srbije se nije mogla videti ni želja da makar ublaže poraz. Umesto toga, Crna Gora je u finišu meča stigla i do ''plus devet'', bilo je 16:7, a do kraja je samo Ognjen Stojanović pogodio za konačnih 16:8.
Marko Mršić iz kotorskog Primorca, koji ima samo 19 godina, bio je ubedljivo najbolji akter meča sa čak šest postignutih golova.
Naredni meč reprezentacija Srbije igraće u subotu od 16 časova, rival će nam biti Španija.