Vesti
Politika
Vučić sutra prisustvuje spajanju mosta preko Save na auto-putu Ruma-Šabac
24.07.2022. 20:00
Izvor: Blic
Vučić sutra prisustvuje spajanju mosta preko Save na auto-putu Ruma-Šabac
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Šabac, gde će prisustvovati spajanju mosta preko Save (deonica 2), u okviru projekta izgradnje auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica.
Predsednik Vučić će posetu početi u devet sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Most na Savi kod Šapca deo je auto-puta do Rume, a čine ga prilazne konstrukcije na levoj i desnoj obali, te konstrukcija mosta preko reke. Dužina mosta je 1,33 km, a fundiran je na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova. Glavni raspon na osnovu dimenzija plovidbenog puta iznosi 155 metara.
Most je deo auto-puta Ruma - Šabac dužine 21 kilometar, čiji završetak je najavljen za polovinu sledeće godine. Deo istog projekta je izgradnja i brze saobraćajnice Šabac-Loznica dužine 54 kilometra.
Ukupna dužina tri deonice koje će povezati sremski i mačvanski okrug je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije projekta 467,5 miliona evra. Autoput će imati šest traka, a brza saobraćajnica četiri saobraćajne trake. Investicija je važna i zato što se nastavlja na budući Fruškogorski koridor.
Deonica Ruma - Šabac preko novog mosta na Savi rasteretiće ulice sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, a ispred Hrtkovaca biće izgradjen nadvožnjak s petljom.