Vesti
Žuta štampa
Tanja zahteva najskuplji hotel, a Zorica paprike. Ovo su prohtevi zvezda! Evo šta Ceca i Brena traže: "Rajder liste se podrazumevaju"
24.07.2022. 20:00
Izvor: Blic
Tanja zahteva najskuplji hotel, a Zorica paprike. Ovo su prohtevi zvezda! Evo šta Ceca i Brena traže: "Rajder liste se podrazumevaju"
Nisu samo svetske zvezde te koje imaju listu zahteva koje njihovi menadžeri šalju organizatorima koncerata. I naši pevači već godinama imaju svoje rajder liste, ali kako za sada stvari stoje, srpski muzičari nisu toliko zahtevni ni bahati. Kod njih nema zidova u posebnoj boji, određena temperatura, posteljina isključivo od jednog materijala, već se njihovi prohtevi uglavnom odnose na hranu i piće.
Ceca Ražnatović, iako jedna od najvećih zvezda sa ovih prostora, jedna je i od najskromnijih.
- Imam rajder listu, naravno, to je potpuno prirodna stvar kada se bavite ovakvim poslom. Ali što se tiče moje lične rajder liste, da sad ja nešto posebno zahtevam, isključivo nehlađenu vodu i ništa više - otkrila je Ražnatovićka svojevremeno.
Lepa Brena posle nastupa želi da povrati utrošenu energiju, pa zato se na njenoj listi nalazi samo voće.
- Volim da se najedem svežih voćki. Nema neko koje posebno preferiram, sve voće je puno vitamina i minerala, tako da mi ni u kom slučaju ne može naškoditi - rekla je pevačica u jednom intervjuu.
Seka Aleksić ima rajder listu za velike koncerte poput Arene.
- Ono što želim je negazirana voda na sobnoj temperaturi, što je potpuno normalno zbog grla i glasnica. Ono više od te vode, za koju tražim da je negazirana i da nije hladna, a podvučeno je crvenom olovkom, jeste da se u bekstejdžu ne puši. Znači cigarete - no! - rekla je Seka u jednoj emisiji.
Skroman u svojim zahtevima je i Aca Lukas kada ide na gostovanja. On samo traži dobar smeštaj, baš kao i Tanja Savić, koja, kada gostuje u Beču, najčešće traži da bude smeštena u jednom poprilično skupom hotelu.
Dženan Lončarević je tražio da ga po silasku sa bine na koncertu na Tašmajdanu čekaju voda, čokoladne bananice i knedle sa šljivama i kremom. Zorica Brunclik i Miroslav Ilić traže da probaju tradicionalna jela kraja u kojem gostuju, a prilikom jednog koncerta u Makedoniji njihov zahtev su bile paprike.