Vesti
Sport
Američka senatorka: "Pustite Đokovića da igra na US Openu, Bajden želi da pandemija traje večno"
05.08.2022. 20:00
Izvor: Telegraf
Američka senatorka: "Pustite Đokovića da igra na US Openu, Bajden želi da pandemija traje večno"
Sve više podrške stiže za Novaka iz Amerike
Marša Blekburn, američka senatorka, poslala je pismo Centru za kontrolu i prevenciju bolesti u kom traži od nadležnih organa da dozvole učešće Novaku Đokoviću na poslednjem Grend slemu sezone koji će se održati u Njujorku.
Blekburn se u pismu obratila Ročelu Valenskom, direktoru CDC-a i poručila da je sprečavanje ulaska Novaka Đokovića u SAD potpuno bespotrebno.
Đoković dobija sve veću podršku američkih zvaničnika, pošto je Novakov nastup na US Openu zatražila i Klaudija Teni, kongresmenka iz Njujorka.
- Poštovani direktore Valenski, pišem u vezi politike vakcinacije Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). US open, jedan od vodećih svetskih teniskih turnira, nedavno je potvrdio da Novak Đoković neće moći da učestvuje zbog Bajdenove administracije. Iako US open nema u pravilniku obaveznu vakcinaciju za igrače, turnir će poštovati stav vlade SAD u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane koji nisu državljani SAD. Đokovićeva vest naglašava problematičnu politiku CDC-a da pojedinac, da bi putovao u SAD, mora biti u potpunosti vakcinisan primarnom serijom prihvaćene vakcine protiv COVID-19.
Amerikanci su spremni da prevaziđu pandemiju i njenu beskrajnu listu pravila, ali Bajdenova administracija želi da potraje večno. Zabranom Novaku Đokoviću da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD, Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želela da nametne "doživotnu pandemiju". Ilegalni migranti mogu da pređu preko granica bez dokaza o vakcinaciji, ali Đoković ne može da igra na US openu.
Mandati Bajdenove administracije nisu želje američkog naroda. Pišem vam kako bi zatražila da dozvolite Novaku Đokoviću da igra na predstojećem US Openu i kako biste uklonili preostala kovid pravila.
S poštovanjem,
Marša Blekburn - stoji u pismu.
Đoković je zbog uslova o vakcinaciji morao da odustane i od Rodžers kupa, turnira koji se igra u Montrealu. US Open je na programu od 29. avgusta, a Novakova jedina nada za učešće na turniru jeste popuštanje pravila o ulasku u zemlju od strane američke vlade.