Vesti
Politika
Brnabićeva o ostavci na poslaničko mesto: Razlog nije kritika opozicije
06.08.2022. 20:00
Izvor: Politika
Brnabićeva o ostavci na poslaničko mesto: Razlog nije kritika opozicije
Ostavku na mesto poslanika nisam podnela zbog kritika opozicije, rekla je jutros predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navela da je ostavku kod notara overila još ujutru na dan kada je podnela, ali je želela da iskoristi svoje pravo da učestvuje u skupštinskoj raspravi i da ostavku podnese nakon verifikacije svog poslaničkog mandata.
„Kritike opozicije pokazuju koliko oni ne poznaju zakon, ne poznaju ga čak ni njihovi pravnici. To što sam bila kao poslanik u skupštini nije kršenje Ustava, jer kada je raspuštena skupština – raspuštena je i vlada. Mi smo u tehničko mandatu, a ja u ostavci, nije me birao sadašnji saziv skupštine i ja imam pravo da budem na listi, da budem birana i moja je obaveza da verifikujem svoj poslanički mandat“, rekla je premijerka gostujući na RTS-u, preneo je Tanjug.
Pojasnila je da je podnela ostavku, jer je smatrala da nije u redu da čak ni kao premijer u tehničkom mandatu glasa za predsednika Narodne skupštine, iako bi to bilo u skladu sa Ustavom.
Upitana o novom mandataru za sastav Vlade Srbije, rekla je da je to otvorena tema i da će se uskoro čuti njegovo ime, kao i da će Srbija u narednih nekoliko nedelja dobiti novu vladu.