Vesti
Sport
"Lopovi i prevaranti – ovo je najgora uprava u istoriji Partizana"
06.08.2022. 20:00
Izvor: B92
"Lopovi i prevaranti – ovo je najgora uprava u istoriji Partizana"
Partizan posrće iz utakmice u utakmicu na startu nove sezone, ali se ništa ne menja.
Osim sportskog direktora koji je napustio tu funkciju zbog trenera, niti šef struke, niti rukovodstvo nisu naišli na upit odgovornosti.
Još jedan bivši igrač crno-belih se oglasio tim povodom, Đorđe Tomić, izjasnivši se da je ovo najgora uprava u 77 godina dugoj istoriji kluba iz Humske.
"Ne volim da dolivam ulje na vatru kad je loše, pre svega, zbog ekipe. Međutim, to što se u poslednje vreme dešava prevršilo je svaku meru. Ovo je najgora uprava u istoriji Partizana. Bruka i sramota je šta rade. Nema veze što je dug 40 miliona evra, što se ne ponašaju domaćinski i ima duplo više zaposlenih, koji primaju nerealno visoke plate za srpske uslove... Titule nema pet godina, šuruje se sa menadžerima, uzimaju procente od igrača, Omladinska škola propada... Lopovi i prevaranti", rekao je Tomić za "Informer".
On dodaje i da je velika greška bivših, ali i sadašnjeg trenera Partizana, što su prihvatili poziciju šefa stručnog štaba crno-belih.
"Zečević i Ćurković su s ovima, oni su im sve organizovali. Ne isključuju se od odgovornosti. I velika je greška što neka velika imena radila sa njima, jer su verovali da tako pomažu klubu. Ivan Tomić, Bata Mirković, Savo Milošević, Sale Stanojević... Svi su potrošeni. Sad se tera i Stolica, a on niti je kriv, niti je loš trener. Ko god da sedne na klupu, isti problemi ostaju".
Osim kritika, Tomić ima i predloge, i to za tri glavne funkcije u klubu - mesto predsednika, sportskog direktora i trenera.
"Ovi sad imaju podršku, ali Partizan je institucija. I ne može da se raspadne, niti da se ugasi. Tu je armija navijača, svi oni bi trebalo da biraju. Da se organizuje prava Izborna skupština, pa ko plati godišnju kartu, da ima i pravo glasa. Ko može da me ubedi da ne bi bilo bolje da Gordan Petrić bude predsednik, Sale Ilić sportski direktor, a Veljko Paunović trener", poručio je Tomić.