Vesti
Sport
Novak poručio Kirjosu: Dodaj još ovo i imaš grend slem!
08.08.2022. 20:00
Izvor: B92
Novak poručio Kirjosu: Dodaj još ovo i imaš grend slem!
Nik Kirjos jer na impresivan način završio sjajnu nedelju u Vašingtonu.
Australijski teniser je osvojio po drugi put u karijeri Siti open, a u finalu je bio bolji od Japanca Jošihita Nišioke, 6:4, 6:3.
Do titule je došao bez da je ijednom na turniru izgubio svoj servis gem, što jasno govori kako mu je početni udarac funkcionisao u proteklih sedam dana.Tako je posle 2019. godine, teniser iz Kanbere imao još jednu nedelju za nezaborav u tom gradu.
Zanimljivo je i da je među brojnim čestitkama na društvenim mrežema, stigla i ona od vimbldonskog šampiona, Novaka Đokovića.
Čini se da je odnos između njih dvojice od početka godine i dešavanja u Australiji sve bolji i bolji.
Kirjos je na Instagram profilu uz seriju forografija sa turnira postavio poruku:
"Vašington, kakva nedelja".
Među onima koji su reagovali i čestitali mu bio je i Novak Đoković, koji je na odmoru u Crnoj Gori, ali kome nije promaklo da je Nik osvojio trofej, pa mu je poručio kako da ode korak dalje.
"Čestitam, čoveče! Kakva nedelja. Još samo da dodaš kapoeiru u svoj režim treninga i osvojićeš grend slem", napisao je Novak.
Bivši broj jedan je aludirao na nedavnu poruku Kirjosa, kada je video kako Novak trenira ovu veštinu, kada je šaljivo rekao, "ako je ovo potrebno da osvojim grend slem, onda nemam šanse".