Vesti
Sport
Slavnić o „otpisivanju“ kapitena Srbije: Ili je fizički nespreman ili kvari atmosferu
09.08.2022. 20:00
Izvor: Danas
Slavnić o „otpisivanju“ kapitena Srbije: Ili je fizički nespreman ili kvari atmosferu
Jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena pokušava da shvati „razlaz“ selektora i Miloša Teodosića, uz kritiku Košarkaškom savezu Srbije što ćuti o ovom „slučaju“.
Kao ni ostali van reprezentacije i KSS, ni čuveni Zoran Moka Slavnić ne zna tačne razloge šokantnog izbora trofejnog stručnjaka Svetislava Pešića, ali sa strane pokušava da protumači učinjeno.
„Pre svega hoću da kažem da ja poznajem dobro Pešića, on je moja generacija. Da bih dao analizu, moram konkretno da znam šta je razlog njegove odluke. Neko iz Saveza to mora da saopšti, ili sam Pešić. Uostalom, neka ga novinari pozovu. Iskreno sam šokiran i iznenađen.
U ovakvim okolnostima, kada ne znam, za mene postoje samo dva scenarija. Ili je Teodosić fizički nespreman, a svi znamo kako na terenu Miloš izgleda kada je umoran, ili kvari atmosferu u svlačionici. Treća opcija ne postoji, jer ne zoveš Teodosića na pripreme, a da ne znaš ko je on i šta može da ti donese.
Čim si ga zvao, znači znaš šta možeš da očekuješ od njega. E, sada ako se on pojavio nespreman, to je druga priča. On je uvek neko ko može da podeli 10 asistencija, ali kada nije spreman, odbrana ga stisne, on to ne može da iznese i odmah uz te asistencije ima pet ili šest izgubljenih lopti. Poštujem ja što se on odazvao reprezentaciji u 36. godini, ali ako zbog fizike ne može, onda je sam kriv“, kaže Slavnić za Mozzart sport.
Nekada nezaustavljivi plejmejker ne razume pasivnost odgovornih u KSS, jer mediji i javnost razvlače ovu priču „za sve pare“. I to uz mnogo loše energije.
„Neka se lepo kaže koji su razlozi, ne verujem da Pešić hoće da ulazi u rat sa novinarima, jer tu ne može da pobedi. Ja bih vama novinarima sada kontrirao da sam na Pešićevom mestu, rekao bih vam prvo da zovete onog kojim vam je odao reprezentaciju.
Kada sam ja bio selektor, uvek sam se javljao novinarima, svi su pričali o porazima, normalno ja kao selektor sam se osetio odgovornim za poraze, ali isto tako bih se osetio da smo pobedili da sam doprineo uspehu. Evo, na primer, kada sam 2005. rekao da igramo sporo, Željko se naljutio na mene… Samo želim da čujem zbog čega je Teodosić višaк i mogu da analiziram opsežno“, zaključio je slavni Moka.
I nekadašnji selektor kod koga je Teodosić dobio šansu u seniorskom timu Srbije, jer je u njenu video „bogomdani talenat“, iako je ovaj bio rezerva u svom klubu.