Vesti
Svet
Ef-Bi-Aj upao u Trampovu kuću na Floridi
09.08.2022. 20:00
Izvor: Politika
Ef-Bi-Aj upao u Trampovu kuću na Floridi
Vašington – Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da su agenti Ef-Bi-Aja izveli raciju na njegovom imanju Mar a Lago na Floridi i obili sef, javljaju svetski mediji.
Kako su navela dva izvora upoznata sa situacijom, Ef-Bi-Aj je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja, prenosi Gardijan.
Tramp je u saopštenju naveo da je „njegov divni dom Mar a Lago u Palm Biču pod opsadom i da ga je okupirala velika grupa agenata Ef-Bi-Aja.
„Čak su mi obili i sef”, rekao je Tramp, prenosi Tanjug.
Dodao je da je sarađivao sa svim relevantnim vladinim agencijama i da „nenajavljeni upad” u njegov dom nije bio potreban niti primeren.
Ocenio je da akcija predstavlja „nepravilno ponašanje tužioca” i „naoružavanje pravosudnog sistema” s ciljem da se spreči njegova ponovna kandidatura za predsednika SAD.
„Takav napad mogao bi da se dogodi samo u razorenim zemljama trećeg sveta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od zemalja korumpiranih na nivou koji ranije nije viđen”, smatra Tramp.
Iz sedišta Ef-Bi-Aja u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu želeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući.
Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp doneo iz Bele kuće i da njegov otac već mesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.
Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.