Vesti
Sport
Đoković u timu Srbije, Španija bez Nadala
15.08.2022. 20:00
Izvor: Danas
Đoković u timu Srbije, Španija bez Nadala
Na užem spisku selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog za predstojeće mečeve grupne faze turnira Svetske grupe Dejvis kupa nalaze se: Novak Đoković (6. mesto na ATP listi), Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (46), Laslo Đere (86), Dušan Lajović (87), sa mogućnošću izmene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.
“Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada. Pre samog puta u Valensiju saopštiću konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u ovoj grupnoj fazi takmičenja za 2022. godinu. Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon gren slema u Njujorku gde će naši igrači igrati i dublove. Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Verujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu” – istakao je selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki.
Rafael Nadal i zvanično neće biti deo reprezentacije Španije koja će u Dejvis kupu igrati protiv Srbije. Njihov selektor objavio je spisak igrača na kome su Karlos Alkaras, Pablo Karenjo Busta, Roberto Bautista Agut, Alehandro Davidovič Fokina i Marsel Granoljers.