Vesti
Sport
Štoper Crvene zvezde uveren u prolaz crveno-belih i pobedu nad Makabijem u revanšu plej-ofa
Nemanja Milunović: Idemo po Ligu šampiona
18.08.2022. 20:00
Izvor: Danas
Nemanja Milunović: Idemo po Ligu šampiona
Crvena zvezda će u revanšu plej-ofa Lige šampiona morati da nadoknadi minus iz prvog meča u Haifi (3:2). Makabi je naplatio bolju igru, generalno, i sa solidnim kapitalom će doći u Beograd. Crveno-beli će pokušati da materijalizuju podršku 55 hiljada navijača na stadionu „Rajko Mitić“ i po treći put u 21. veku plasiraju se u Ligu šampiona.
Nemanja Milunović osetio je u Haifi svu težinu čuvanja korpulentnog napadača Pijeroa, koji je bio strelac dva gola, oba tako što je bio umešniji u duelima sa Zvezdinom odbranom. Kod njegovog drugog gola, Milunović je izgubio vazdušni duel, a Pijero je manirski matirao nemoćnog Borjana. Uprkos tome što je tokom 90 minuta mahom bio stamen u duelima sa napadačem i najboljim strelcem Makabija od starta sezone, Milunovićeva igra izgubila je dozu kredibiliteta zbog grešaka ispoljenih kod golova 25-godišnjeg momka sa Haitija.
„Ostaje žal za vođstvom na poluvremenu, gorak je ukus, ali ništa nije gotovo i znamo šta nam je činiti u Beogradu. Ovo je samo prvo poluvreme, a nastavak sledi na Marakani. Bili su teški uslovi za igru, ali znali smo to i svesni smo da nije lako ući u Ligu šampiona“, sumirao je utiske Milunović posle utakmice.
„Posle svakog poraza je vruća glava, teško je sumirati utiske i bolje je da prenoćimo i analiziramo greške. Makabi je dobra ekipa, individualno i timski. Bazirali su se na tome da čuvaju prednost, mi pokušavali u nastavku, imali šanse, ali nismo postigli gol. Žao mi je i zbog prilika iz prvog poluvremena, posebno ona Bukarijeva, ali šta je tu je.“
Ubeđen je Milunović da će narednog utorka kraj meča biti berićetan po crveno-bele.
„Malo smo lošije ušli u meč, ali čim smo došli do našeg pasa i osetili teren, bilo je dobro. To mora da nam bude recept. U Beogradu se odlučuje, igramo na našem terenu. Kažem, žao nam je što smo ispustili prednost, ali to je fudbal. Na našem stadionu, idemo na prolaz i ulazak u Ligu šampiona.“