Vesti
Politika
Ponoš o zadržavanju na granici: Uzalud vam trud, svirači
19.08.2022. 20:00
Izvor: Blic
Ponoš o zadržavanju na granici: Uzalud vam trud, svirači
Osnivač Pokreta "Srbija centar" (SRCE) i kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je, povodom jučerašnjeg zadržavanja njegove porodice i njega na graničnom prelazu Batrovci prilikom povratka u Srbiju, da ako je ideja bila da ga politički demotivišu, da to nisu uspeli.
- Moram da vam kažem - uzalud vam trud, svirači - rekao je on.Upitao je i da li ga je za ovakav tretman kvalifikovalo to što je bio načelnik Generalštaba ili što se bavi politikom, kao i da li bi ga to snašlo da je samo penzioner?
Kazao je da su dva su moguća motiva: Prvi je da sam ja čovek koji ima neke kriminalne aktivnosti, da sam bezbednosno rizičan za ovu zemlju i za ovaj narod, i ako je tako, ja pozivam bezbednosne službe da me pozovu na razgovor.- Ako nije to, nema šta drugo da bude, nego da je politički motivisano. Ja sam prilično siguran da je ovo drugo - rekao je on, i istakao da ga "ni maltretiranje supruge i deteta neće obeshrabriti“.
Kazao je i da ga niko iz policije u međuvremenu nije kontaktirao, kao i da će se konsultovati sa pravnicima u pogledu daljih postupaka, prenosi N1.Zdravko Ponoš i njegova porodica zaustavljeni su juče na graničnom prelazu Batrovci. Rečeno mu je da ne može da uđe u zemlju dok sa njim razgovor ne obave pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA). Posle oko sat i po vremena, vraćena su mu dokumenta, a on obavešten da BIA nije zainteresovana za razgovor.