Vesti
Sport
Krejven kotidž slavi Mitrovića, pobeda Kristal Palasa
20.08.2022. 20:00
Izvor: B92
Krejven kotidž slavi Mitrovića, pobeda Kristal Palasa
Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović doneo je Fulamu prvu pobedu po povratku u Premijer ligu.
Reprezentativac Srbije postigao je gol u poslednjem, 90. minutu susreta sa Brentfordom na Krejven kotidžu za konačnih 3:2 (2:1).
Kevin Mbabu je odlično centrirao, na pravom mestu bio je Mitrović koji je zahvatio loptu glavom, ona je kraj leve stative završila u mreži i tako je nastalo neviđeno slavlje domaće klupe i navijača londonskog tima.Reklo bi se zasluženo, mada je i Brentford imao svoje prilike, a što se tiče Mitrovića, njemu je u prvom delu, u 15. minutu poništen gol zbog ofsajda.
Sve je počelo sjajno za Fulam, kada je Rid u prvom minutu zatresao mrežu gostiju, da bi Palinja posle odličnog udarca glavom u 20. minutu duplirao prednost domaćina.
Mitrović je u 41. minutu bio u duelu jedan na jedan sa Davidom Rajom, ali mu je golman Brentforda odbranio udarac.
Tri minuta kasnije, Brentford je smanjio na 2:1 preko Kristijana Norgarda i tim rezultatom se otišlo na odmor.
U 51. minutu poništen je gol Ivana Tonija, takođe zbog ofsajda, ali je isti igrač u 71. minuutu ponovo zatresao mrežu, ovog puta je sve bilo regularno za 2:2.
Mitrović je najavio sjajan kraj kada je u 82. minutu šutirao u leve rašlje, ali je Raja opet bio sjajan, da bi se sve završilo pomenutim golom u 90. minutu.Kristal Palas je kod kuće pobedio Aston Vilu sa 3:1 (1:1).
Vilfred Zaha je najzaslužniji za trijumf ekipe Patrika Vijere, postigao je dva gola.
U 58. minutu nije iskoristio penal, ali je reagovao na povratnu loptu i tako zatresao mrežu.
Vili nije pomoglo ni rano vođstvo preko Olija Votkinsa iz petog minuta, jer je na kraju Žan-Filip Mateta postigao i treći gol za Kristal Palas i konačnih 3:1.
Finiš meča na Gudisonu između Evertona i Kristal Palasa doneo je uzbuđenja i dva gola.
Gosti su poveli u 82. minutu preko Brenana Džonsna da bi ekipa Frenka Lamparda stigla do boda u 88. minutu golom Damarija Greja, dok je Sautempton načinio preokret i odneo bodove sa gostovanja Lesteru.