Vesti
Politika
Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao sa ambasadorom Rusije Bocan-Harčenkom
22.08.2022. 20:00
Izvor: Blic
Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao sa ambasadorom Rusije Bocan-Harčenkom
Srbija se nalazi na evropskom putu i neguje odnose sa svojim tradicionalnim prijateljima, na prvom mestu čuvajući svoje vitalne političke i ekonomske interese, rekao je danas predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Orlić je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije oko očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, saopšteno je iz parlamenta.
Naveo je da Srbija, suočena sa jednostranim i opasnim potezima Prištine, kojima se direktno ugrožava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ulaže velike napore da sačuva mir, stabilnost i sigurnost našeg naroda na KiM.
Ambasador Bocan-Harčenko je istakao je da se stav Ruske Federacije po pitanju Kosova i Metohije neće promeniti.
Naglasio je da veruje da će se i saradnja između naše dve zemlje u oblasti energetike, kao i u drugim oblastima od obostranog značaja, nastaviti.
Bocan-Harčenko je Orliću uručio čestitke predsednika Saveta Federacije Federalne Skupštine Valentine Matvijenko i predsednika Državne Dume Vjačeslava Volodina, povodom izbora za predsednika Narodne skupštine.