Vesti
Sport
Pomama za ulaznicama za revanš sa izraelskim šampionom nalikuje na uzvratni meč sa Jang Bojsom 2019. godine
Traži se karta više za meč sa Makabijem; u Crvenoj zvezdi nemoćni da svima izađu u susret
22.08.2022. 20:00
Izvor: Danas
Traži se karta više za meč sa Makabijem; u Crvenoj zvezdi nemoćni da svima izađu u susret
Fudbalere Crvene zvezde sutra očekuje revanš meč sa Makabijem iz Haife od višestruke važnosti (21.00). Pobedom od dva gola razlike ili nakon penala, crveno-beli bi se plasirali u Ligu šampiona, a na račun kluba leglo bi više od dvadeset miliona evra. Navijači su prepoznali momenat, rešeni da svojim ljubimcima pomognu da što motivisanije pokušaju da nadoknade minus iz duela u Haifi (3:2). Pomama za kartama je tolika da klub jednostavno nije u mogućnosti da svima izađe u susret.
U Crvenoj zvezdi ne pamte kada je potražnja za ulaznicama bila toliko veća u odnosu na ponudu. Sve podseća na 2019. i revanš meč sprotiv Jang Bojsa, nakon što su se crveno-beli iz Berna vratili sa aktivnih 2:2.
Crveno-beli su tada poslednji put uspeli da se domognu grupne faze Lige šampiona, a navijači se nadaju da će sličan uspeh Milan Borjan i saigrači napraviti sutra uveče.
Ulaznice za meč sa Makaibjem su odavno prodate ili su rezervisane. Blagajnik kluba, Igor Mijović danas je imao naporan posao, s obzirom na red koji se stvorio ispred njegove kancelarije čiji se kraj nije ni nazirao.
Svi su želeli da podignu rezervisane ulaznice, mada je Crvena zvezda u prodaju pustila manji kontigent za južnu i severnu tribinu.
U klubu su svesni da svi zainteresovani neće moći da uđu na stadion, jer naprosto kapacitet „Rajka Mitića“ nije dovoljan da bi primio ogroman broj onih koji jednostavno nisu stigli da kupe karte koje su se našle u prodaji.
Navijači Zvezde, shodno značaju utakmice, žele da naprave adekvatnu koreografiju. Dogovor je još ranije postignut i bez obzira na vremenske uslove, svi oni koji budu bili na severnoj i južnoj tribini trebalo bi da nose bele majice ili dukserice, a na zapadnoj i istočnoj crvene.
S tim u vezi, još jedno se oglasila naivjačka grupa Delije Sever.
„Zvezdaši, Delije… Pozivamo vas da ne odustanemo od crveno-belog stadiona čak i ako pada kiša! Crveni istok i zapad će mnogo lakše ići jer verovatno nema čoveka a da nema crvenu duksericu, šuškavac, kabanicu… ali sever i jug moraju da se potrude. Šta god ko ima belo od garderobe treba da obuče. Dal je to dukserica, majica sa dugačkim rukavima, šuškavac, trenerka… Ukoliko nemate bele boje prihvatljiva je i svetlo siva. To je boja koju sigurno većina ljudi ima. Dajte da i uprkos ovom vremenu Marakana sutra u 21 čas bude cela crveno-bela! Ako se na vreme potrudimo i sa lošim vremenom možemo ovo da izvedemo! Naravno, ukoliko ne bude kiše svakako svi dolaze u majicama kako je već dogovoreno. Sever i jug u belim. Istok i zapad u crvenim“, zapisano je u saoštenju navijačke grupe.